Mark29 Champo

A Birmingham City elleni, 4:0-ás győzelemmel remélhetőleg visszatalált  a csapat a helyes útra. A legjobb lenne ismét egy kilenc meccses nyerő széria, ehhez viszont szerda este egy nagyon nehéz ellenfelet kellene legyőzni. Hiába utolsó előtti jelenleg a Wigan, a DW Stadionban nem sok sikerélménye volt eddig a Newcastlenek.

 

Nincs túl nagy közös történelme a két klubnak. Eddig összesen 17 alkalommal találkoztak egymással, a mérleg pedig igencsak kieyenlített. Hét-Hét Newcastle, illetve Wigan siker, és három döntetlen, 22:22-es gólarány. Amikor viszont a Wigan volt a pályaválasztó, a Newcastle nyolc mérkőzésből hetet elveszített és mindössze egyszer tudott nyerni.

A legutóbbi találkozás sem sikerült valami fényesre. A 2012/2013-as szezonban amellett, hogy 2:1-es vereséget szenvedtünk (Davide Santon egyetlen gólja Newcastle mezben), a fenti brutális belépő miatt körülbelül ketté is tört Massadio Haidara karrierje. Amit Callum McManamam csinált, az hivatalosan nem volt szabálytalanság. A bíró így látta és mivel ez a jegyzőkönyvbe is bekerült, utólag sem meszelték el a Wigan középpályását. A szezon végén a Wigan kiesett, és azóta már a harmadosztályt is megjárták. 

Mark29 Champo

Nekünk viszont nem kell a Wigannel foglalkozni. Sem semelyik más ellenféllel. A csapat eddig is nagyon együtt volt, és igazából mindhárom, rosszabbul sikerült meccs után felemelt fejjel távozhatott. A Blackburn ellen nem volt szerencsénk. Egy végigbekkelt meccs végén, körülbelül az egyetlen helyzetükből szereztek győztes gólt. A Hull City elleni kupameccs kapcsán nem szabad arról megfeledkezni, hogy egy PL klubbal álltunk szemben, hiába vannak kieső helyen. Igazából ott is - főleg az első félidőben - jól játszottunk. A Forest elleni csalást inkább hagyjuk. Ott minden elemzésnél többet mond, hogy Shelvey és Dummett piros lapját is simán eltörölte a szövetség.

Rafa Benítez viszont három ilyen meccs után is mentálisan egyben tudta tartani a keretet, hiszen mindenki ugyanúgy tette a dolgát, ami a sok peches szituáció után egy tökéletesen lehozott meccsben csúcsosodott ki.

Mark29 Champo

Dwight Gayle pedig szenzációs. Most nem lőtt nagy gólokat, viszont igazi befejező csatárként szinte az összes helyzetét kihasználta. Fejjel, ballal, jobbal és ott is a mesterhármas. A sajtó persze azonnal rárepült Mitrovicra, és sorra jelennek meg a cikkek, hogy melyik csapatok vinnék. Pedig nem valószínű, hogy eligazol. Sőt, Beniteznek állítólag lesz rá pénze, hogy akár a Premier Leagueből szerződtessen játékosokat. Mert, hogy Benítez sem valószínű, hogy elmenne. A héten felröppentek a hírtek, hogy ha Bilicet kirúgják, akkor ő lesz az első számű jelölt a West Ham kispadjára. Persze a fociban sok minden megtörténhet, de ez egy elég fura váltás lenne. 

Nem is érdemes ezzel foglalkozni, sokkal fontosabb most a Wigan legyőzése. A mérkőzést a Sky Sports élőben közvetíti, ami jó sok streamet jelent.

Hajrá Newcastle!

Mark29