preview Mark29 Soton

Vasárnap délután egy nagyon hosszú kirándulásra indul a Newcastle, ráadásul egy olyan helyre, ahol nem sok szép emléket szereztünk a közelmúltban. Legutóbb például egy laza 3:1-el küldtek haza a Szentek. Most sem számíthatunk sok jóra, főleg, hogy a komplett szélső játékunkat újra kell gondolni két sérülés miatt.

 

Az alábbiakban a Britannia oldalra írt, szombat reggel megjelenő beharangozót olvashatjátok, egy kicsit átdolgozva. Tekintettel arra, hogy azt is én írtam, ez nem hiszem, hogy bármilyen gondot jelentene szerzői jogi szempontból. :)

Amióta 2012-ben a Southampton visszatért a Premier League-be, minden hazai mérkőzését megnyerte a Newcastle United ellen. Ez összesen négy találkozót jelent, melyeken a Szentek tizenhárom gólt rúgtak, és mindössze egyetlen egyet kaptak. A Newcastle szemszögéből ez a történet úgy fest, hogy át kell utazniuk az egész országot, hogy aztán üres kézzel térjenek vissza északra. A pillanatnyi forma az egyetlen körülmény, ami azt indokolná, hogy ezúttal talán nem ez lesz a forgatókönyv.

Legutóbb egyenrangú partnerként értünk el döntetlent a Liverpool ellen, míg a Soton kikapott a nem túl erős Stoke City-től. Érdekesség, hogy Mauricio Pellegrino a Valencia és a Liverpool színeiben is volt Rafa Benítez játékosa, most tehát megmutathatja egykori mesterének, hogy milyen szakember lett belőle. A hazaiaknál csak Matt Targett nem léphet pályára, a Newcastleben Paul Dummett első fordulóban szerzett sérülése miatt továbbra sem vethető be, viszont mellé még a válogatott szünetben megsérült Matt Ritchie és Christan Atsu is. Valószínűleg Jacob Murphy mellé Rolando Aarons vagy Ayozé Perez kerül a szélre.

preview Mark29 Soton

Jó hír, hogy Mikel Merino hosszú távon marad Newcastleben, azaz a kölcsönszerződésében szereplő opcióval élt a klub, így 2022-ig szóló szerződést írt alá. Hatalmas potenciál van ebben a 21 éves srácban, ez egy kimondottan jó üzlet.

Sajnos a hétvégével kapcsolatban pesszimisták vagyunk. Nem törik meg az átok, a newcastle-i gyerekeket továbbra is lehet riogatni a southamptoni mumussal. 

A mérkőzést egyébként a Spíler Tv élőben közvetíti.

Hajrá Newcastle!

Mark29