Mark29

Hosszabb idő után jelentkezem blog poszttal, aminek sok oka van (mármint a kihagyásnak), de nem szeretnék ezzel senkit sem untatni. Most is igazából csak egy rövid véleménnyel készültem, az elmúlt időszakról. A szombati - Swansea elleni - létfontosságú bajnokinak sem lesz beharangozója, annyit viszont már most elárulok, hogy érdemes lesz folyamatosan figyelni a Facebook oldalunkat.

 

Szóval a helyzet. A helyzet változatlan. Hiába vannak pozitív jelek arra vonatkozóan, hogy a klubot eladja Mike Ashley, a bejelentésre most már több mint két hónapja várni kell. Amellett, hogy a szurkolók várják a fejleményeket, most már van egy másik aspektusa is ennek a huza-vonának. Nyolc napja ugyanis lehet(ne) igazolni, viszont valószínűleg Newcastleben erre még várni kell.

Mark29

Hiába vannak részletes tervei Rafa Beníteznek. Hiába jelnik meg naponta 2-3, a klubbal kapcsolatos átigazolási pletyka, nem történik semmi konkrétum, tekintve, hogy azt sem tudja a menedzser, hogy mekkora összegben gondolkodhat. Szeretne egy kapust, mert Elliott és Darlow sem megbízható. Mindketten képesek emberfeletti bravúrokra, viszont hatalmas bakikra is. Szeretne egy balhátvédet, egy klasszikus 10-est, és egy góllövőt.  Ez a prioritás, viszont itt bejön a képbe, hogy pénz híján a kölcsönvehető játékosok is terítékre kerülhetnek, mégpedig olyanok is, aknek a posztján éppenséggel nincs hiány.

Nagyon sok a kérdőjel, nagyon sok a találgatás, hogy mi is zajlik a háttérben.

Tényleg volt már hivatalos ajánlat, amit visszautasított Mike Ashley?

Tényleg akar az érdeklődő kiesési záradékot, ami alapján a Champoba zuhanás esetén visszajárna neki valamekkora összeg?

Tényleg Ashley mellett Benítezzel is tárgyaltak, mert az új tulaj is ragaszkodna hozzá?

Tényleg vállalta Amanda Staveley, hogy ha egy szándéknyilatkozatot kiadnak a tranzakcióról, akkor már most, előre biztosítana pénzt a keret megerősítésére? 

A sajtó bulvár és kevésbé bulvár része, a szurkolói közösségi oldalak, a volt játékosok, mindenki találgat, reménykedik, okoskodik.  Valójában viszont semmi hivatalos nem történt. Persze lehet, hogy most, éppen amikor ezeket a karaktereket ütöm le a billentyűzeten, a Tyne partján szerződést kötnek (bár úgy lenne), de addig kvázi felesleges például bármilyen átigazolással kapcsolatos hírt komolyan venni.     

Az új év közben egészen vállalhatóan indult, a Stoke City és a Luton legyőzésével. Ahogyan fentebb említettem, a Swansea ellen a három pont otthon tartása hétvégén klucsfontosságú, mert utána a mezőnyt szanaszét verő Manchester City-hez megyünk idegenbe, és a szezon meglepetéseként nyilvántartott Burnley-t fogadjuk. Mindkettő pokolian nehéz küzdelemnek ígérkezik.

Az időbeosztásom miatt jelen pillanatban rendszeres blog posztokat továbbra sem ígérhetek, viszont a Facebookon napi szinten osztok meg érdekességeket, vagy legalábbis olyan infókat, amiket én annak tartok. 

Szombaton is tessék figyelni a közösségi médiát, mert igyekszem egyedi tartalmat mutatni Nektek.

Hajrá Newcastle!

Mark29