newcastle newcastle_united bournemouth_newcastle premier_league 32.forduló eddie_howe​A vasárnapi Manchester City ellen FA kupa fiaskó (0-2) után újabb megmérettetés vár a játékosokra, ezúttal az Eddie Howe vezette Bournemouth lesz az ellenfél ma este (19:00) idegenben.

 

Nem mondhatnánk, hogy az Eddie Howe által irányított Bournemouth jó formában vann az elmúlt időszakban. A legutóbbi hat  mérkőzésükön mindössze egy pontot gyűjtöttek be (az újra indulás óta két vereség a mérlegük), és jelenleg a még kieső, 18. helyen állnak a tabellán. Így nyugodtan kijelenthetjük  azt, hogy egy kisebb fajta belső válságon mennek keresztül. Mindehhez pedig hozzá jön az is, hogy a hírek szerint Eddie Howe elvesztette a tiszteletét az öltözőben a játékosok előtt.

A Cseresznyék helyzetét az sem könnyíti, hogy az ellenünk lejátszott mérkőzésük után a bajnokság végéig a következő csapatokkal játszanak még: Manchester United, Tottenham, Leicester, Manchester City, Southampton és Everton.

Így minden bizonnyal ma estére egy olyan Bournemoutht várhatunk majd a pályán, amely gyakorlatilag mindent egy lapra feltéve (támadó futballal) fut majd ki a pályára ellenünk hazai pályán.

Steve Bruce jó eséllyel vissza fog térni a Sheffield United ellen bevált, 4-2-3-1-es formációhoz a mai mérkőzésre. A kezdőben minden bizonnyal ezúttal is ott lesz Saint-Maximin, akinek a gyorsaságára és lendületésre ma este is nagy szükség, főleg ha a Bournemouth valóban támadólag fog fellépni, és kontrákra lesz szükség. Shelvey pihent a Manchester City elleni kupa mérkőzésen, így ő szinte biztosan ott lesz a kezdőben.

A két csapat őszi fellépésén 2-1-es Newcastle United győzelem született a St. James' Parkban. Egy mostani, újabb Szarka győzelemmel gyakorlatilag megpecsételődne a Bournemouth sorsa (a hátalévő mérkőzéseiket figyelembe véve).

Egy kiesés ellen menekülő csapat elleni mérkőzésen bármi megtörténhet. Mindenesetre bízzunk benne, hogy meg lesz a három pont ma este.

Hajrá Newcastle!
Howay The Lads!