Mark29

Ma délután, 13:30-kor a Chelsea otthonában nyitjuk meg a Premier league 15. fordulóját. A Spíler Tv által is közvetített mérkőzés erősen ajánlott a Chelsea fanoknak, a semleges nézőknek, illetve azoknak a Newcastle szurkolóknak, akiknél még nem akadt ki a mazochizmus méter.

 

Minden előjel arra utal ugyanis, hogy a Chelsea simán behúzza ezt a meccset. Lehet, hogy nem 5:1-re, mint a legutóbbi találkozáskor (a fenti képen éppen Pedro örül az egyik találatnak), de nagyon úgy néz ki, hogy otthon tartják a három pontot. Elég csak a saját házunk táján körülnézni. 

A védelem akár jó is lehetne, de Lascelles kidőlt és a Lejeune-Clark kettős néha nagyon lemarad. Yedlin baromi gyors, jól támad, de nem tud védekezni. Igazság szerint könnyen lehet, hogy jobb lenne 3-5-2-ben próbálkozni, és a Clark, Lascelles, Lejeune középső trió mellé Yedlint inkább futónak felrakni. Lascelles persze sérült, úgyhogy ez jelenleg mindenképpen csak egy hipotézis marad.

Mark29

Ezzel pedig el is érkeztünk legnagyobb achilles sarokhoz, ami idén jellemzi a csapatot. Amíg a Championshipben minden posztra volt legalább két (volt ahol három) azonos képességű játlékos, a bajnokság színvonalának megfelelő, vagy onnan kiemelkedő játékos, addig most korántsem ez a helyzet.

Eleve a keretnek csak a töredéke üti meg a #besztlíg szintjét, és hiába felel meg valaki ennek a kritériumnak, a helyettese már biztosan nem. Most az mindegy, hogy még fiatal, vagy tehetségtelen. a lényeg, hogy minimum 110 %-ot kell nyújtania, hogy elfogadható legyen a teljesítménye.

Mark29

Végigszaladva a fenti képen, aki nálam megütik a mércét, az Elliott, Lejeune, Mitrovic, Mbemba, Merino, Clark, Hayden, Yedlin, Lascelles, Shelvey, Ritchie, Atsu. Talán Dummett, aki évek óta fejlődő tendenciát mutat, sajnálom, hogy korán megsérült idén. Olyan érzésem van vele kapcsolatban mint Yedlinnel. az amerikai támad, de nem védekezik, a Paulie pedig elég megbízható hátul, de a támadásokba harmatosan száll be. 

Aarons és Haidara túl sérülékeny, Murphy, és Ayozé fizikálisan gyenge. Saivet, Manquillo, Joselu egyszerűen szar. Bocsánat, de nincs rájuk jobb szó. Sterry odakerült a képre, de ő és Woodman még nem sok esélyt kapott eddig. Épp ahogyan Gamez, akit nem tudni miért nem használ Benítez. pedig még spanyol is.

Végül pedig ott vannak a tipikus Champo játékosok, mint Diamé, Darlow és Gayle. Tavaly remekeltek, de ez egy másik játszótér.

Benítez ebből kutyul össze valamit, ami egy kicsit bosszantó, hogy mostanában nem jönnek be a számításai. Nem tudom, hogy Mitrovicot akarja-e eladni januárban, vagy Joselu szerződésében volt benne, hogy x meccset játszania kell, de hihetetlen, hogy ez a szegény falábú spanyol minden kezdőben ott szerepel.

Persze a labda gömbölyű, egy jó közhely pedig bármikor bevethető. Reméljük, hogy a forduló meglepetését tudjuk hozni, és nem pont nélkül távozunk Londonból.

Hajrá Newcastle!

Mark29