lMark29

Kisebb kihagyás után jelentkezem újra. A Southampton elleni döntetlen után legyűrtük a szezon lúzerének számító Crystal Palace-t, de ami az elmúlt három fordulóban következett arra nehéz pozitív jelzőket találni. Peches, utolsó pillanatokban bekapott gólokkal 0:1-es vereségek a Bournemouth és a Burnley ellen, majd egy sima bukta a Manchester United otthonában. Kell a pozitív fordulat, de vajon sikerül-e ezen a hétvégén összehozni? 

Legutóbb két éve játszottunk a Watford ellen, és mindkét meccsen 2:1-re kaptunk ki. A borítóképen Ighalo egyik gólja a kettőből a St. James' Parkban, amivel elég gyorsan el is döntötte a találkozót. Most minden másképpen lesz, de nem csak azért, mert az akkori keretek szinte teljesen kicserélődtek.

 

Mark29

Mark29

Az akkori gólszerzőnk, Daryl Janmaat például pont a Watfordba igazolt a kiesés után, így aztán a 2016-os szomorú tavasz óta először tér vissza Newcastlebe. A jobbhátvéd kapcsán nekem továbbra is az a véleményem, hogy jobb volt támadásban, mint védekezésben, szerintem DeAndre Yedlin legalább olyan jó képességű, vagy talán még jobb is. 

A Watford egyébként jelenleg nyolcadik a tabellán, annak ellenére, hogy az elmúlt négy meccsükből hármat is elveszítettek. Igazából Marco Silva együttese kiszámíthatatlan. Papíron simán verni kellene őket hazai pályán, de hát így volt ez két évvel ezelőtt is.

Mark29

Newcastleben a fő téma természetesen a klub eladása. Az Amanda Staveley által vezetett cégcsoport állítólag 300 millió fontos ajánlatot tett, amit Ashley visszautasított és újra tárgyalják a feltételeket. Gondolom Mike több pénzt akar, a vevő viszont olyan kitételt, hogy ha kiesik a csapat a szezon végén, akkor komoly összeg jár vissza nekik. Ez utóbbi passzus arra kellene, hogy ösztönözze Ashley-t, hogy ha nem jön össze idén az adásvétel, akkor is adjon egy adag lóvét Rafa Beníteznek, hogy a megfelelő erősítéseket eszközölni tudja. Amennyiben egyébként megkötnék az üzletet karácsonyig, akkor több angol forrás szerint Benítez kapna egy talicska pénzt a játékosvásárlásra. 

A jövőkép után nézzük a jelent. Christian Atsu és Jamaal Lascelles szinte biztosan nem lesz a keretben szombaton, viszont Mikel Merino és Paul Dummett a kispadra akár odaférhet. Benítez elkezdte a 4-4-2-es felállást próbálatni, a kérdés, hogy lesz-e olyan meccs, ahol az egyik csatár szerepkörében Aleksandar Mitrovic kezdőként léphet pályára.

Rafa kvalitásait nem akarom vitatni, de a spanyol fétisét igazán visszaszoríthatná. Manquillo és Joselu egyaránt pihenhetne egy kicsit, és ha Dummett még nem teljesen fitt, akkor Mbemba állhatna az előbbi helyére.

Akárhogyan is, de nagyon jó lenne egy győzelem, veszíteni pedig egyenesen tilos. 

A mérkőzést nem adja a Spíler, de ettől még a neten követhetőek lesznek az események. 

Hajrá Newcastle!

Mark29