Mark29 Champo

Szombaton délután a Blackburn Rovers elleni hazai meccsel kezdetét veszi egy őrült sorozat a Newcastle számára. Hat nap alatt három mérkőzést kell abszolválni. Kedden ugyanis a Hull elleni Ligakupa meccs következik, pénteken pedig újabb bajnoki, ezúttal a Nottingham Forest otthonában. Az majd egy TV-s meccs lesz december 2-án, ez a mostani viszont nem. Marad a rádió, és a Sky Sports esemény követése, aminek köszönhetően minden fontosabb történésről értesülhetünk pár perc csúszással.

Igazi erőpróba következik, elsőként tehát a Blackburn vendégszereplésével. 20 éve ez egy hatalmas rangadó lett volna a Premier Leagueben, ma egy Champo meccs, de rangadónak nem mondanánk. A Blackburnnek esélye sincs, hogy újra az első osztályban játszon, sőt a jelenleg kieső helyen tanyáznak. Legutóbb a St. James' Parkban a 2011/2012-es szezonban Demba Ba mesterhármasával 3:1-re nyert a Newcastle, most is valami hasonló eredmény lenne a realitás.

 

Mark29 Champo

Persze a Championshipben nem lehet biztosra menni, ha pedig elbízza magát az esélyesebb csapat, az egyenlő az öngyilkossággal. A Blackburnt jól ismeri Grant Hanley, hiszen a középhátvéd a Rovers csapatkapitánya volt éveken keresztül, mielőtt nyáron Newcastlebe igazolt. Tanácsokad adhat, mást viszont nem tehet, mert sérülés miatt nem léphet pályára. Valószínűleg Colback sem lesz bevethető, neki mondjuk nem is árt, ha pihen, egy sárga lapra van az ötödiktől, ami eltiltást jelentene. (Ugyanígy van ezzel Shelvey és Dummett is. )

A korábban sérült játékosok közül Lazaar, Haidara és Murphy is játszott a héten tartalék bajnokit, ez persze nem jelenti azt, hogy most akár a kispadon ott lesznek. Jesus Gamez is edz már, de az ő visszatérésével sem akarnak kapkodni. Nem is kell, mert nagyon sok van még hátra.

A Leeds elleni találkozóhoz képest sok változtatásra nincs oka Beníteznek, maximum amiatt kavarhatja meg a kezdőt, hogy a Hull elleni Ligakupa meccsre pihentessen egy-két játékost.

Egyszerűen minden a Newcastle mellett szól, de azért remélhetőleg az esélyesség nem megy át "menőzésbe" mert az lehet a Blackburn egyetlen esélye a bravúrra. De hát bízunk Rafában, eddig is megoldotta, hogy ne szálljanak el a srácok.  

Kell az újabb győzelem, a Boxing Dayig legalább 9 pontos előnyt össze kell szedni.

Hajrá Newcastle!

Mark29