Mark29 Champo

Kéthetes szünet után visszatér a Championship, a Newcastle pedig folytatja a hadjáratát, melynek célja a visszajutás a Premier Leaguebe. A következő 21 napban 6 tétmeccsen játszunk, az öt bajnoki mellett ugyanis lesz még egy Ligakupa meccsünk is a Preston North End ellen. Ne szaladjunk azonban ennyire előre. A holnapi ellenfelünk az előző szezonban a kilencedik helyen végző, jelenleg pedig a hetedik helyen tanyázó Brentford lesz. Extra rövid beharangozó.

 

 

A Méhecskék elleni mérkőzést szombaton délután, 16.00 óráról rendezik. TV közvetítés egyáltalán nem várható, maximum elő Facebook videó, ha megint lesz olyan vállalkozó kedvű Geordie a helyszínen, aki végig a telefonját szorongatja, és küldi nekünk az élőképet. A statisztikákkal nem érdemes foglalkozni. Összesen eddig öt alkalommal vendégeskedett a St. James' Parkban a Brentford, és bár rögtön az első mérkőzésüket (1934/1935) megnyerték, azóta négyszer is vesztesen távoztak Newcastleből. Viszont onnantól kezdve, hogy az utolsó meccs egy Ligakupa találkozó volt a 2001/2002-es szezonban, valószínűleg maximum a szertárosnak vannak közvetlen élményei az összecsapásról.

Mark29 Champo

A Brentfordról jelenleg annyit kell tudni, hogy csatáruk, Scott Hogan lett szeptember hónap játékosa a Championshipben. Eddig hét gólt szerzett, és amikor eredményes volt, minden esetben nyert a csapata. A másik fontos(abb) név Alan Judge a keretben. A 26 éves támadó középpályást ugyanis Rafa Benítez le akarta igazolni nyáron, és állítólag a januári tervek között is szerepel a megszerzése. Judge egy súlyos sérülésen van túl, lehet, hogy ez is közrejátszott abban, hogy elmaradt a megegyezés. Plusz ott van még a keretben Josh McEachran is, akit annak idején a Chelsea reserveben egyenesen Frank Lampard utódként tartottak számon. Most meg egy Brentford csere.

Mark29 Champo

A kezdőcsapatokról (főleg a miénkről) nem érdemes még beszélni. Most nem játszanak olyan közhelyek, mint a "győztes csapaton ne változtass." A válogatott szünet alatt ugyanis Grant Hanley és Aleksandar Mitrovic is szerepelt hazája válogatottjában, a szerb csatár az osztrákok ellen ráadásul két gólt is szerzett. Emellett Jesus Gamez és Lazaar is beilleszkedik lassan, rájuk mondta Benítez, hogy meg kell tanulniuk az angol focit, mielőtt komolyabb szerepet kapnának.

Győzelmet várunk, de ne feledjük, hogy egy masszív kis csapat lesz az ellenfél, akik nagyon kellemetlen perceket tudnak okozni.

Tippverseny kérdés legkésőbb holnap délelőtt.

Hajrá Newcastle.