Mark29

A fenti kép még a tavaszi mérkőzéshez készült, ami akkor a Championship szuperrangadója volt. A bajnoki cím várományosainak összecsapása, amit 2:1-re meg tudtunk nyerni. Az összefoglaló IDE KATTINTVA érhető el. Mohamed Diamé talán a szezon legfurább gólját szerezte, míg Ayozé Perez egy nagyon szép támadás végén talált be. Arról a meccsről ennél többet nem is érdemes beszélni. Más bajnokság, más célok, más keretek. Vasárnap tévés meccsen az újoncok csatája. Habár nekem jobban tetszik úgy, hogy az újoncok és a visszatérők csatája.

 

Mark29

A mérkőzés külön pikantériája lehet, ha Chris Hughton a kezdőbe teszi Tim Krult. A holland kapus nyáron kölcsönbe került a Brightonba, de mivel a szerződése utolsó évében volt, valószínűsíteni lehetett, hogy többé nem látjuk Newcastle mezben. Nos, a héten vége lett a találgatásoknak. A Brighton "rendesen" le akarta igazolni, a Newcastle pedig nem állt ennek az üzletnek az útjába. Egy évre kötelezte el magát Krul, ezidő alatt kellene bebeizonytania új munkaadóinak, hogy a krónikus váll és térdsérülése már a múlté, és 29 évesen még akár 8-10 év is lehet benne. Drukkolunk neki. 2005 óta volt a Newcastle család tagja. ahogyan ő mondta, gyerekként érkezett, és férfiként távozik. Sosem felejtjük el a hatalmas védéseit, például amikor a 2013/2014-es szezonban legyőztük a Spurs-t 1:0-ra idegenben, és Timmy 14 (!) védést muatatott be. Nem egy közülük óriási bravúr volt. A holland Geordie...

A kis nosztalgia után térjünk vissza a jelenbe. Zsinórban három győzelem után, a negyedik helyen várhatjuk a hatodik fordulót. Ez mind szép, és jó, de azért nem szabad túlértékelni. Egy teljesen padlón lévő West Hamet, egy kiesésre prognosztizált Swansea-t, és egy harmatos Stoke City-t győztünk le. Persze örülni kell a sikereknek, de azért nem szabad abba a hibába esni, hogy kötelező győzelemként tekintünk egy Brighton elleni összecsapásra.

Mark29

Ami rendkívül bíztató, hogy hátul viszonylag rendben vagyunk. Lascelles igazi vezér eddig, Clark pedig remek partner. Lejeune a sérülése miatt kikerült a kezdőből, de szerintem be fogja ő verekedni magát még. Mbemba kényszerből került a szélre, és eddig a szezon egyik legnagyobb pozitív meglepetése. Yedlin úgy játszott a Stoke ellen, mintha sosem lett volna sérült. Ami pedig nagy szó, hogy Manquillo és Gamez, azaz a pót emberek is tisztességesen lehozták a meccseiket. Nyilván az igazi erőpróbát majd a nagyok támadósora jelenti, de ha már a saját súlycsoportunk nem tud megszórni, az jobb, mint amit az elmúlt pár PL évben fel tudtunk mutatni.

Középen Hayden remek iparos. Merino is, csak ő még mellette kreatív is. Nem lesz könnyű dolga a visszatérő Shelveynek, habár előbb utóbb szerintem Voldemort és a kis spanyol lesznek a középpálya közepén. A széleken Ritchie és Atsu az alap, Murphy-nek lesz dolga bőven, ha oda akar férni.

Mark29

A visszavont csatár szerepkörében egyelőre Ayozé a nyerő, és - ahogyan várható volt - jobban is megy a srácnak a Premier Leagueben, mint ahogyan a Champoban ment. Előtte? Mitrovicnak még van egy meccse a hűvösön, Gayle nem 100 %-os,  így aztán ott van Joselu, aki a Stoke ellen  nagyon jól került helyzetbe, viszont nagyon rossz megoldásokat választott. Hogy az ex-csapat miatt volt-e ez a lányos zavar, azt nem tudni, de most kell bizonyítania, mert Gayle lassan felépül, Mitro meg szabadul, és akkor könnyen a padon találhatja magát. 

Jó lenne nyerni az Amex stadionban, de ne legyünk telhetetlenek, a döntetlen sem lenn olyan borzalmas. A mérkőzést a Spíler Tv élőben adja vasárnap 17:00 órától.

Hajrá Newcastle!

Mark29