Mark29 PL

Vasárnap indul a bajnokság, ezért jelentkezünk az első forduló behaangozójával. Részben ott folytatja a csapat, ahol szűk másfél éve abbahagyta, hiszen az utolsó Premier League mérkőzésünkön is a Tottenham volt az ellenfél. Másrészt viszont remélhetőelg egy sokkal eredményesebb szezont tudunk majd felmutatni, mint amilyen a 2015/2016-os volt. 

A nyár folyamán a blog bejegyzéseinek száma jelentősen lecsökkent. Ennek oka az volt, hogy több mint ötven játékosról pletykáltak már a Newcastle kapcsán, ezért még az átigazolásos pletykákat sem tudtuk volna aktuálisan közzétenni. Szinte minden nap jött 1-2 új név a kalapba, 1-2 régebbit pedig megcáfoltak. Persze azért figyeltük a piacot, és ahogyan itt is jeleztük, a blog HIVATALOS FACEBOOK OLDALÁN igyekeztünk minden nap valami érdekességet közzé tenni. Apropó Facebook. A közösségi oldalunk látogatása tavasz óta több mint száz fővel gyarapodott, és immár megközelíti a 300 főt. Reklámok, robot lájkok nélkül. Ismerve a Newcastle hazai szurkolói bázisát, ez mindenképpen előrelépés, köszönjük!    

 

A nyitókép az eddigi utolsó Premier League meccsünkön készült. Amikor már tuti kiesőként fogadtuk a bajnoki címről már biztosan lecsúszó Tottenhamet. Két csalódott csapat, akik - ugyan más helyzetben voltak, mégis - egyaránt rossz szájízzel álltak ki a szezon utolsó mérkőzésére. Telt ház előtt, 5:1-es győzelemmel búcsúztunk. 

Vasárnap délután 14:30-tól (a mérkőzést a Moto GP-vel való ütközés miatt nem a Spíler Tv, hanem a Prime adja) újra a Spurs lesz az ellenfél. Persze naívság lenne azt mondani, hogy hasonló eredmény reális lehet, hiszen teljesen mások a körülmények. A Spurs a jobb, a Spurs az összeszokottabb. Nyilván azért meg lehet nyerni a mérkőzést, és valószínűleg Rafa Benítez azon agyal, hogy kitalálja, mit is kellene ehhez játszatni a srácokkal. Csak még véletlenül se gondoljuk, hogy mi leszünk az esélyesek.

A keretünk még messze nincs készen, sok embertől meg akar válni Benítez (tegnapi hír, hogy Colback is mehet, amerre lát), és igazolni akar egy kapust, egy szélsőt és egy csatárt. Az nem világos, hogy hálóőrnek milyen státuszú játékosban gondolkodik. Sels kölcsönben. Woodman mehet kölcsönbe, Krul pedig eladó. Darlow jól helyt állt tavaly a Championshipben, viszont egy évvel korábban a PL neki túl nagy falat volt. Elliott lehetne első számú kapus, de a térde miatt már többször kellett sokat kihagynia. Ezen a poszton nem világos, hogy miben gondolkodik Benítez. 

A szélső kérdés lehet, hogy 24-48 órán belül megoldódik, ugyanis több forrás szerint is Rafa tegnap Londonban találkozott a Chelsea elöljáróival és egyeztettek a 21 éves brazil középpályás, Kenedy kölcsönvételéről. Állítólag a játékos is ott volt a találkozón, és nem lenne ellenére a következő szezont észak-keleten tölteni.

Támadó fronton Lucas Perez tűnik az első számú célpontnak. Az Arsenal flop tavaly 17 millió fontba fájt Wengernek, most pedig ha minden igaz 13,5 millióért lemondana róla. Erről személyesen is beszélt már Benítezzel. 

Szóval Rafa és a stábja dolgozik, de évről évre nehezebb reális üzleteket kötni, amilyen eszement transzfereket (Walker, Pickford, Michael Keane, Morata, Lukaku) hoznak tető alá. Viszont a Pincér NEM MEGY SEHOVÁ, bármennyire is ezt pedzegeti a brit bulvársajtó.  

Pénteken tehát (nekünk meg vasárnap) kezdődik végre a bajnokság, ahová a Newcastle tartozik. Kezdőcsapatról nem érdemes még beszélni. Ami kérdéses lehet, az Lascelles, Ritchie és Gayle játéka, hiszen ők sérültek, vagy azok voltak, ezért lehet, hogy még nem erőltetik a pályáralépésüket.

Mark29 PL

Matt Ritchie a szezon végén sérüléssel küszködött, az előszezon első meccsein nem is játszott. A Wolfsburg ellen viszont egy szép szabadrúgás gólt szerzett.

Mark29 PL

Siem De Jong egy esélyt kért a bizonyításra, és meg is kapta. Egy utolsót. Vagy azutánit.

Mark29 PL

Jonjo Shelvey és Aleksandar Mitrovic mellett Christian Atsu volt még az, akinek nagyon jól ment a felkészülési meccseken.

A fenti néhány képpel kicsit hangolódhatunk a kezdésre. Az előszezon nem sikerült rosszul, meglátjuk, hogy élesben mire lesznek képesek a srácok. 

Amolyan szolgálati közlemény, hogy igény esetén terveznénk egy Fantasy Premier League játékot, amelynek szabályairól Ruzsinho kolléga fog posztolni egyet a közeljövőben. A tippverseny kérdése még a levegőben lóg. Mi is tudjuk, hogy a tavalyihoz hasonló, kapkodós tippjáték, kimaradó fordulókkal, nem volt az igazi és jó pár játékos lemorzsolódásához vezetett. 

Kérjük, hogy a poszt alá, kommentben jelezzétek, hogy melyik játékra lenne igényetek.

Hajrá Newcastle!

Mark29