Mark29 champo

Aki nem látta a tegnap esti, Queens Park rangers elleni, 2:2-re végződött meccset, annak talán erős lehet egy kicsit a cím, de elhihetitek, hogy nem az. Egy ennyire agyonnyert meccset ilyen pechesen elbukni (igen, ebben az esetben az egy pont bukásnak számít) az valami hihetetlen. Ráadásul Benítez egyik vezető pozíció után sem húzta be - amolyan Pardew-módra - a kéziféket. Nem ültünk rá az eredményre, mentünk a következő gólért, azután mégis elmaradt a siker. Hajtás után ahogyan én láttam.

 

 

Mark29 champo

Olyan szépen indult az este, hogy le is maradtam az első gólról. Egy szép támadás, egy kétségbeesett mentés, és a kipattanóra érkezett Jonjo Shelvey, aki a 38. másodpercben megszerezte a vezetést. Minden oké, a QPR azt sem tudja hol van, ismét jöhet egy győzelem. Ha nem is egy kiütéses 6:0, mint ősszel, de egy sima siker. A probléma csak azzal volt, hogy minket is zavart a labda. A szélek rendben voltak elöl és hátul is - Dummett higgadt, letisztult balbekk volt fontos blokkokat köszönhetünk neki, Yedlin pedig mint a Duracell Nyuszi, úgy futott az egész meccsen. Középen viszont... Clark az első félidő közepén összefejelt Jamie Mackievel, az ápolása miatt 5-6 percig emberhátrányban voltunk. Aztán visszajött, de a szemöldöke továbbra is vérzett, ezért újra ki kellett mennie az oldalvonalhoz. Nem hiszem, hogy emiatt, de nagyon bizonytalan volt az egész meccsen. Ugyanígy Lascelles. Rossz labdakezelés, passzok, rossz helyezkedés. Középen ugyanez elmondható. Shelvey úgy volt a meccs embere, hogy magához képest nagyon gyenge napja volt. Haydennél is dadogott a labda. Elöl Murphy észrevehetetlen volt, Ayozé pedig hiába ügyes, hiába gyors, olyan rossz megoldásokat választott az egész meccs során, hogy arra szavak sincsenek.

Mark29 champo

A közhely sem maradhat ki, a kihagyott helyzetek megbosszulják önmagukat. Volt pár védése is Darlownak, de a figyelmeztető jelek hiábavalóak voltak. Egy beívelés után i kavarodásból Connor Washington - Clarkkal a nyakán - kiegyenlített. Sajnos Lascelles és Gouffran is totál beragadt az esetnél, úgyhogy lesről szó sem lehetett.

Mark29 champo

A második félidőben aztán - egy kicsit - a semmiből megint megszereztük a vezetést. Shelvey-t faultolták és szabadrúgáshoz jutottunk. az igazsághoz hozzátartozik, hogy Jonjo estében visszarúgott Mackie-nek, azaz nagyon szigorú esetben akár piroslapot is kaphatott volna. Nem kapott a szabadrúgás utáni támadás végén pedig Hayden varázsolta Matt Ritchie fejére a labdát. A skót szélső szépen fejelt a hosszúba.

Ezután ismételten jöttek a helyzetek. A teljesen haszontalan Daryl Murphy helyett a 66. percben beállt Sammy Ameobi. Ő került a jobb oldalra, Ritche a balra, és elöl a Gouffran - Ayoze páros rohamozott. A helyzeteik meg is voltak, Gouffynak két lövését is bravúrral védte a kapus, Ayozé is ugyanennyiszer került helyzetbe. Viszont a kis spanyol lőtt, amikor passzolni kellett volna, és passzolt - méghozzá botrányosan rosszul - amikor lőhetett volna. Emellett Shelveynek is volt egy veszélyes tekerése, amit bravúrral hárított Smithies kapus, aki a londoniak legjobbja volt.

Mark29 champo

Amit még meg szerettem volna említeni, az a fenti eset. Lynch előbb ellökte Sammy Ameobit, - amiért meg is kaptuk a szabadrúgást - majd egészen egszerűen rátaposott a hátára. Látszott, hogy nem dühből teszi, de elkerülhető lett volna ez a mozdulat. Ha Shelvey esetét felhoztam, akkor itt is az a helyzet, hogy ilyenért is láttunk már kiállítást. 

Mark29 champo

A korábbi játékosok közül James Perch végig a pályán volt, majd a hajrára beállt Kazenga Lua Lua is. Futkározott, csinált pár cselt, kicsit megélénkült vele a QPR bal oldala. A beadásai alapvetően nem voltak veszélyesek, mégis az egyikből lett a baj. Karl Darlow ugyanis kilépett rá, és vagy nem szólt, vagy nem volt elég hangos, mindenesetre Cirian Clark szépen belecsúsztatott... Na már most, ha Darlow a gólvonalon áll, akkor is nagyot kellett volna védenie, így viszont esélye sem volt.  Ian Holloway, a vendégek managere szinte el sem hitte, hogy a 90. percben kiegyenlítettek újra egyenlő az állás.

Ezzel vége is volt a meccsenk. Pár erőltetett felívelésre futotta még mindkét oldalon a hosszabbítás három percében, de az eredmény nem változott. Rajzfilmes hasonlattal az az eset volt, amikor a Tom & Jerryben Tom rálép a padló deszkára és az másik oldalon felcsapódva telibe veri az arcát. 

Rengeteg technikai hibával tarkított, de izgalmas, szórakoztató meccset látott a több mint 51 ezer néző, - egy laza 10 ezerrel voltak többen, mint az Atletico - Barca spanyol király kupa meccsen -  de még jobb lehetett volna, ha a mádodik félidei legalább négy ziccerből csak még egy bemegy. Benítez kapott már olyan kritikát, hogy ráülnek az eredményre, és a második gól megszerzése helyett az előny őrzése az elsődleges. Most aztán tényleg nem ez történt, hajtotta előre a játékosokat, de belőni nem tudja helyettük a gólt.

Ma este a Huddersfield - Brighton meccsen nem is tudom, hogy mi lenne a legjobb. A bajnoki cím megszerzése szempontjából egy hazai siker. Ha azt nézzük, hogy nekünk az első két hely megszerzése a fő cél, akkor bizony Brighton győzelem, mert a Huddersfield végig ott lesz a nyakunkon. Legyen akkor talán egy döntetlen.

Keseregni nincs idő, szomaton 16:00-kor ismét hazai meccs, ezúttal Steve McClaren Derby County-ja ellen.

Hajrá Newcastle!

Mark29