Botrányos, elkeserítő, kiábrándító. Ez a három szó jellemzi az egész szezonunkat, ahogyan remek sablon a 2015/2016-os évadra mindhárom Watford elleni találkozónk is. A "Lódarazsak" fullánkjába eddig két bajnokin és egy FA kupa meccsen sikerült belefutni. Először botrányosan játszottunk ellenük, aztán sokkal jobbak voltunk náluk, majd végül egy "se íze, se bűze" meccset sikerült összehozni. A végeredmény viszont minden esetben ugyanaz lett. Háromból semmi. Három verség, nulla pont.

watford premier league Mark29
Lascelles szépítő gólja hiába jött még elvileg időben

Egyre fogynak a meccsek, és már abban a szakaszban vagyunk, hogy el kellene kezdeni idegenben is pontokat gyűjtögetni. A "riválisaink" (Aston Villa, Sunderland, Bournemouth, Swansea) ugyanis ezt teszik. Hajtás után rövid helyzetkép.

 
 

Most szombaton egy 0:0-ás félidőt követően megint egy buta védelmi hiba következett, már a 46. percben. Deeney kiugratta Ighalo-t, aki kb. egyvonalban volt a védőinkkel. Elsőre, persze automatikusan felugrottam, hogy "LES", viszont inkább volt az egyvonal. Megállapítani persze lehetetlen, ugyanis nem volt olyan kameraállás, amiből 100 %-ig pontosan meg lehetett volna mondani. Ez is egyébként vicc, hogy egy ilyen bajnokságban vannak olyan stadionok, ahol csak ilyen gagyi helyre teszik a leskamerákat...

watford premier league Mark29
A kupában Deeney, a bajnokin Ighalo vezethette rá Elliotra a labdát.

Az 58. percben aztán Cathcart is betalált egy kavarodás után és úgy tűnt ez a hajó is elment. Persze el is ment, de azért amikor Lascelles a 71. percben be tudta fejelni a Shelvey által betekert szögletet, akkor visszajött a remény. Egyenlíteni persze nem sikerült, úgyhogy újabb buktát könyvelhetünk el. McClaren szerint jól játszottunk, de a két gól "megölt minket". Tényleg??? Íme a gólok:

Townsend kapcsán állítólag 2 millió fonton megy az alkudozás a Spurs-szel (már 12 milliót hajlandó lenne Ashley adni, de Levy még mindig 14-et akar), de a fő gond, hogy Berahino (vagy bármilyen másik csatár) kapcsán nagy a csend. Márpedig nagyon kellene egy támadó, mert szerencsétlen Mitrovic megint kihagyott legalább két hatalmas helyzetet még az első félidőben. Előbb tiszta lövőhelyzetben rossz oldalara lőtte, és Gomes védeni tudott, majd nem sokkal utána egy az egyben vitte az utolsó védőre, de nem tudta, hogy merre induljon, és addig toporgott, amíg utolérték.

watford premier league Mark29
Sissoko most persze nem akar menni sehová

Közben évfordulót is "ünnepelhetünk". Pontosan 3 évvel ezelőtt igazolta le a klub Moussa Sissoko-t a Toulouse csapatától 2 millió fontért. A francia erőgépről mindenki azt mondja, hogy a keret egyik legjobbja, erős, gyors, jól lő, stb. Bevallom nekem is ez ugrik be róla. Mármint, hogy nem a képességeivel, hanem a mentalitásával van a gond. Pedig a számok nem mellette szólnak.

Lejátszott meccsek: 115

Gólok: 11

Gólpasszok: 18

Akárhogyan is nézzük ez azért nem az a statisztika, amitől el kellene ájulni. Sissoko minden nyáron megszellőzteti, hogy elhagyja a csapatot. Most érdekes módon maradni akar. Naná. Alapemberként azg gondolja, hogy jó esélye van bekerülni a francia EB keretbe, míg ha  most elvinné egy másik csapat, lehet, hogy tavasszal nagyrészt padozna, amivel bukná a kontinensviadalt. Ráadásul azt is biztosra veszem, hogy a keretben lévő játéksok nagy többségének, és így neki is van kivásárlási záradék arra az esetre, ha kiesne a csapat. Nem szökik fel tehát akkor sem a vérnyomása, ha 38 forduló után a vonal alatt leszünk.

A hétközben Ligakupa, a hétvégén pihenő, és február 2-án és 3-án hétközi foeduló, amikor is a Goodison Parkba látogatunk. Oda, ahol tegnap a Swansea nyerni tudott. Oda, ahol az Everton nem szokott zsinórban két meccset is elbukni. Oda, ahol nyernünk kell.

Elvileg persze játszunk még minden olyan csapattal, akik érintettek lehetnek a kiesés elleni küzdelemben (Villa, Sunderland, Norwich, Bournemouth, Swansea), azaz a "kezünkben a sorsunk", de komoly igazolások nélkül egy kínszenvedés lesz ez a tavasz. Ha már az újonc is háromszor ver meg egy szezon alatt...

Hajrá Newcastle!

Mark29