premier league Mark29 norwich

A pillanat ami beárnyékolja a hátralévő bajnoki meccseinket.  Rob Elliot a lábához kap, és már ekkor tudni lehet, hogy nagy a baj. Egy napig aztán még lehet reménykedni, de az alaposak vizsgálatok után jön a diagnózis: térdszalag szakadás, a focisták által annyira rettegett ACL injury. Minimum 6 hónapos kiesés. Amellett, hogy a nyári Európa Bajnokságról is lemarad, az ír hálóőr természetesen nem lehet ott a Newcastle kapujában sem, hogy segítsen kivívni a bennmaradást. Ilyen előjelekkel megyünk vendégségbe a Norwich City-hez.

 

 

Amennyire tehát jól jött Rafa Beniteznek ez a két hetes szünet a barátságos meccsek miatt, annyira meg van most lőve a kapusposzttal kapcsoaltban. Kifelé persze teljes magabiztossággal üzenik, hogy Karl Darlow képes megoldani a feladatot, viszont arról is olvashattunk híreket, hogy a "Pincér" azért alaposan átfutotta a szabadon igazolható kapusok listáját, valamint az "emergency loan" kérdéskörbe is belemerült.

premier league Mark29 norwich

Az idén 26 éves Darlow két éve érkezett a Nottingham Forest-től, viszont tavaly azonnal ment is vissza kölcsönbe. Ebben az idényben már maradt, főleg, hogy Tim Krul a bajnokság korai szakaszában megsérült, így második számú kapussá lépett elő. Sőt, bemutatkozhatott bajnokin az első csapatban is, habár azt inkább szerintem elfelejtené. Egy gyenge meccsen a WBA ellen, a hajrában egy könnyen fogható Fletcher fejest nem tudott hárítani, amivel mindhárom pont Birminghamben marad.

Rob Elliot volt egyébként az első, aki nyilvánosan támogatásáról biztosította Darlow-t, és az elmúlet napokban a közösségi médiában az összes szurkolói csoport arra buzdított, hogy mindenki álljon a kapus mögé. Amellett, hogy ezt így kell csinálni, én azért lehet, hogy a 19 éves Freddie Woodmant vetném be.

Azt egyébként valószínűleg Benitez is tudja, hogy a legjobban akkor tudja tehermentsíteni a kapust, ha normális a védelem. Sajnos itt el is kezdődnek a bajok. Bal oldal például egyáltalán nincs. Haidara a fokozatos terhelés közben újra megsérült, Dummett sem térhet még vissza, Jack Colback pedig a tizedik sárgája után most kezdi meg a kétmeccses pihenőjét. Így aztán vagy Mbemba, megy ki szélre (amivel egy nem túl acélos Taylor-Lascelles belső védő páros alakul ki), vagy Anita.

Középen "rend" van, bőven van bevethető játékos, ahogyan elöl is. A kérdés, hogy sikerül-e végül olyat játszatni, aki gólokat termel. Seydou Doumbiaval kapcsolatban érdekes híreket lehetett olvasni. Állítólag szerepel a kölcsönszerződésében egy meghatározott meccs szám, amit ha elér, valamivel több, mint 17 millió fontért meg kell venni a szezon végén. Ezek után már érthető, hogy miért nem játszatják. Nyilván a Championship nem pálya neki, és a Newcastle csak több milliós veszteséggel tudná eladni. Így aztán valószínűleg csak az utolsó pár meccsen lép majd pályára, kivéve, ha a Cissé-Perez-Mitrovic-Riviere négyes a következő 4 meccsen nem "oldja meg" a bennmaradással kapcsolatos problémákat. Ezek után az én kezdőm:

premier league Mark29 norwich

Én bizony a kis Woodmant tenném a kapuba. Valószínűleg ezzel Darlow newcastle-i karrierjének véget is vetnék, de hát most a bennmaradás a cél. Emellett Anitát játszatnám szélső védőként, maximum annyi módosítással, hogy akár helyet is cserélhetnének Janmaattal. A többi adott. Hazai pályán Mitrovic párja Perez, vagy Sissoko lenne, idegenben viszont De Jongnak adnám meg a lehetőséget.

premier league Mark29 norwich

Egyvalaki biztosan nagyon várja a meccset, és aznem más, mint Georginio Wijnaldum. A holland támadó középpályás az őszi, 6:2-re megnyert találkozón négy gólt szerzett, és az a nap valószínűleg az angliai pályafutásának legkedvesebb emléke. A szezon első győzelmét jelentette akkor, hogy Gini varázsolt, ahogyan most is sorsfordító lenne a három pont megszerzése.

A szombaton, 16:00-kor kezdődő mérkőzést nem adja a DIGI, maradnak a streamek.

Hajrá Newcastle!

Mark29