Andros Townsend leigazolása építkezés, nem pedig tűzoltás volt. A Newcastle vezetősége látszólag úgy tesz, mintha nem a kiésés elleni harc lenne a legfőbb cél. Legalább is az eddigi három januári igazolásból kettő erre utal. Mert bár örülünk Saivetnek és Townsendnek is, de valójában egyedül Jojo Shelvey az, akire feltérlenül szükség volt, hogy valami elképzelés legyen végre a támadójátékban. Az igazán égető problémák viszont pont nem középen, hanem hátul és elöl vannak. A védelemben minőségi, de - a sérülések miatt - főleg mennyiségi szempontból szükséges új emberek igazolása, míg elöl kell valaki, aki 8-10 góllal lehozná a tavaszt. A vezetőség megint azt mondta, hogy a háttérben folyó tárgyalások miatt nem illdomos senkit sem említeni név szerint, de a média az alábbi nevekkel foglalkozott a napokban.

Mark29 átigazolások Berahino Gomis Remy Lacazette Rhodes Newcastle

A fenti ötösben vannak új, és állandó kiszemeltek is. Van akit jó eséllyel le lehet igazolni, és van akivel szinte felesleges foglalkozni. Hajtás után rövid latolgatás.

 

 

Saido Berahino: a brit reménység, Alexandre Lacazette: a körüludvarolt ficsúr, Loic Remy: The Revenant, Bafe Gomis: a menekülő és végül a legújabb név, Jordan Rhodes: a "mikorleszmárPLjátékos". Szép kis névsor. Nézzük őket röviden.

Saido Berahino:

- 23 éves

- burundi születésű de brit állampolgár(homegrown)

- nyáron is menni akart

- Pulis sokat jegelte ősszel

- más csapatok is komolyan érdeklődnek

- nyáron is menni akart

- volt olyan hír, hogy szívesen igazolna Newcastle-be

- minimum 17 millió font

Esély: 20 %

Egy tegnapi cikk szerint Berahino megszerzése még a D, azaz Deadline Day-en is téma lehet, ami nagyon rizikós. A WBA könnyen kérhet olyan árat, amit nem ad meg Ashley, és akkor csatár-igazolás nélkül maradunk.

Alexandre Lacazette:

- 25 éves

- francia (PL tapasztalat nélküli)

- NEM AKAR Newcastlebe igazolni (csak a BL)

- szívesen maradna nyárig a Lyonban

- tavaly gólkirály (27 gól), idén 7 gól

- minimum 20 millió font

Esély: 5 %

Ahogy Lenin elvtárs mondta, "ami nem megy, azt ne erőltessük!" Move on Graham Carr, na meg az egész scouting team. Az egész Lacazette sztorit el kell felejteni.

Bafétimbi Gomis

- 31 éves

- francia (PL tapasztalattal)

- el akar menni a Swansea-ból

- 2014 nyarán a Newcastle és a Lyon már megegyezett az átigazolásáról, de ő inkább ment a Swansea-hoz

- 5-7 millió font között lehet az ára

- krónikus szívbeteg, már 2-3 alkalommal összeesett a pályán

Esély: 40 %

Gomis egy igazi modern zsoldos csatár. A Swanseanál az új vezetés kevésbé számít rá, plusz a kiesés is egy opció, de olyan, ami a szerzősésébe nem szerepelt. Minek is írta volna bele, hiszen a hattyúk nem olyan régen még az EL-ben játszottak. Lépni akar. Kérdés, hogy kell-e valaki, aki egyszer már csúnyán lepattintott?

Loic Remy

- 29 éves

- francia (de a PL-ben bevált játékos)

- Lelépne a Chelsea padról

- Sissoko rábeszélésével elvileg a Newcastle-t favorizálja

- kb. 7,5 millió font a piaci ára, de a Chelsea 12 millióért adná (a Newcastlenek!)

- mi inkább csak kölcsönvennénk

- szintén szívbeteg, de neki látványos összeesései még nem voltak

Esély: 70 %

Ahogyan Gomis, úgy Remy is azzal kezdte a PL pályafutását, hogy az utolsó pillanatban beintett a Newcastlenek, és máshová igazolt. Utána viszont törlesztett, mert a fél évvel későbbi kölcsön évada alatt szépen termelte a gólokat. Kisebb sérülések és egy három meccses eltiltás ellenére is 14 bajnoki gólt szerzett. Menne a Chelseaből. Mi kölcsönvennénk, vásárlási opcióval, de Londonban nem így gondolják. Egy összesküvés elmélet szerint Remy-t és pénzt adnának Jamie Vardy-ért a Leicesternek. Ebben az esetben a francia 7,5 millió fontot érne. Ő viszont Newcastlebe menne inkább, amire Abramovic azt mondta, hogy akkor 12 millió font az ára. Az ő esetében érzem a leginkább azt, hogy megszerezhetjük.

Jordan Rhodes

- 26 éves

- angol

- már 17 évesen az egyik első számú "Wonderkid" volt

- az utóbbi négy évben a másodosztályban 146 meccs 81 gól

- több PL csapattal többször szóba hozták már

- 7 millió font az ára (transfermarkt)

Esély: 50 %

Az új név, aki régi-új név. A Blackburn csatára, akinek már régen be kellett volna törnie a Premier Leaguebe. Kérdés mennyire valós ez az érdeklődés, illetve ki akar-e érte fizetni 7 milliót Ashley. Szerintem jó vétel lenne.

Mark29 átigazolások Berahino Gomis Remy Lacazette Rhodes Newcastle

Közben hátul sem ártana érősíteni, és az elmúlt napokban szerencsére felmerült két név ebben a csapatrészben is. Az egyikük Kieran Gibbs, akit az Arsenal kölcsön adna. Kérdés, hogy a ballábas védő benne lenne-e az üzletben, illetve a Newcastle-nek is kölcsönadná-e Wenger? Ha igen, akkor jó lenne megszerezni. A másik a Leeds United 31 éves elefántcsontparti csapatkapitánya Sol Bamba, aki középső védő. Ez a két név, még éppen hogy csak felmerült, de Mike Williamson távozásával (a Newcastle és a Wolves megegyezett, már csak a hivatalos bejelentésre várnak), kell még ember hátra.

Várjuk a hétvégét, mert bár a 28.5 millió fontos kiadással költött Ashley szépen, de lenne még hol erősíteni.

Hajrá Newcastle!

Mark29