carabao ligakupa Mark29

Ma este 20:45 perckor a Newcastle United is bekapcsolódik az ezúttal Carabao Cup néven futó Ligakupa küzdelmeibe. Az ellenfél az a Nottingham Forest lesz, amely az előző idényben mély nyomokat hagyott bennünk. Pontosabban nem is igazán ők, hanem az ellnük játszott meccsen mutatott botrányos bíráskodás. Két jogtalan kiállítás után két tizenegyes. A piros lapokat később törölték, a büntetőket meg Darlow hárította, de így is kikaptunk 2:1-re. A visszavágón aztán vissza is vágtunk. Ma mire számíthatunk?

 

A múlttal nem érdemes foglalkozni. A Nottinghamben azóta már nincs ott az ellenszenvesen viselkedő, a bírónál két kiállítást összeszimuláló Henri Lansbury. Viszont ott van a rendkívül szimpatikus Daryl Murphy, aki tavaly igazi profiként viselkedett. Azért hozták Newcastlebe, mert a másodosztály az ő világa, így aztán nem is volt sértődés abból, hogy nyáron távozott a csapattól. Most ellenfélként tér vissza, de valószínűleg baráti fogadtatásban részesül.

carabao ligakupa Mark29

Íme az én kezdőm az esti meccsre. Abból indultam ki, hogy Benítez ragaszkodni fog a megszokott hadrendhez, (még ha itt 4-5-1-nek tüntetik is fel a 4-2-3-1-et), viszont lehetőséget ad Mitrovicnak. Na, de nézzük szépen sorban. Eljött a pillanat, hogy Freddie Woodman a kezdőbe kerüljön. Akár marad harmadik számú kapusnak, akár megy kölcsönbe, ezt a lehetőséget kiérdemelte. Hátul az előző meccs legjobbját, Chancel Mbemba-t én pihentetném, valamint Manquillo-t is. Középen  Merinonak kell a meccsrutin, hogy szokja a brit légkört. Hayden pihentetésével Diame is lehetőséget kapna, shelvey távollétében pedig Siem De Jong feladata lenne valami kreativitást csempészni a támadójátékba. A Ritchie-Atsu párosnak kijár a pihenés, és én az új szerzemény, Jacob Murphy és a végre egészséges Rolando Aarons kettősnek szavaznék bizalmat.

Krul, Haidara, Hanley, Lazaar és Colback számára egyaránt lefőtt a kávé Newcastleben, velük kapcsolatban már csak az a terv, hogy el lehessen passzolni őket. (Utóbbi kettő közül Lazaar Olaszországban egyezkedik a Genoa-val, Colback pedig a tartalékokkal edz)

carabao ligakupa Mark29

Rafa Benítez nem elégedett azzal, amit a csapat megerősítésével kapcsolatban ezen a nyáron ügyködtek. A tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy túl sok játékos van a keretben, de szerencsére többen is közel kerültek a távozáshoz, ez pedig pozitív hatással lehet az új játékosok érkezésére is, amikről - ahogyan foglamazott -  a színfalak mögött folyamatosan mennek a találgatások.

Jó lenne, ha tényleg sikerülne érdemben erősíteni a keretet, mert amellett hogy sok a sallang, akikkel nem számol Rafa, van olyan is bőven, akikkel számol, csak éppen inkább Champo színvonalat képviselnek.

A jó kupaszereplés régóta csak álom Newcastleben, és a két sorozat kapcsán mindig elmondja mindenki, hogy a Ligakupát könnyebb megszerezni. Ennek ellenére két forduló után már megint ott tartunk sajnos, hogy a nagyobb prioritást a szombati, West Ham elleni haza bajnokinak kell kapnia. A Spurs elleni, kalkulálható vereség után a legalább egy pontot illett volna elhozni Huddersfieldből, így aztán most lehet kaparni, hogy összejöjjön valamiféle sikerélmény.

A mérkózések közül nem erre esett a Sky Sports választása, így aztán valószínűleg stream sem lesz a mai találkozóhoz, csak majd valamikor késő este a gólösszefoglaló.

Hajrá Newcastle!

Mark29