efl cup ligakupa Mark29

Három nappal a zavarba ejtő bajnoki fiaskó után, ezúttal a kupában lehet javítani, egészen pontosan visszavágni a Wolverhampton Wanderesnek. Látni - szerencsére - nem láttuk, de az összefoglalók és a tudósítások alapján nem is érdemeltünk mást. Két komolyabb helyzetünk volt, miközben a vendégek 3-4 nagy lehetőséget dolgoztak ki. Valami nagyon nem működött, kérdés, hogy pár nap alatt sikerült-e rendet tenni a fejekben és a lábakban. Kattintás után rövid beharangozó.

 

efl cup ligakupa Mark29

Igaz, hogy Mbemba öngóljával tudták csak megszerezni a vezetést a Farkasok, viszont addig is szinte csak nekik voltak helyzeteik. Talán egy kicsit elszaladt a ló a fiúkkal a hétközi, 6:0-ás győzelem miatt. Végül is mindegy, hogy mi volt a gond, javítani kell. Leginkább persze a következő két bajnokin, idegenben az Aston Villa, és hazai pályán a Norwich ellen. Két komoly erőpróba szombaton, majd az azt követő szerdán.

efl cup ligakupa Mark29

Addig viszont még itt van nekünk ez a mai meccs. Ahogyan a hivatalos előrejelzést láthatjátok, jó ki focizós idő lesz este Newcastleben. Erre majd nem lehet fogni, ha nem megy. Elelve semmire nem lehet. Most győzni kell, tovább kell jutni. Ráadásul nem ártana a Villa elleni meccsre pihentetni is pár embert. Plusz van egy eltiltott Anita is, akit - egy maximum sárgalapos belépő miatt - azonnali piroslappal állítottak ki szombaton. Ezek alapján a szokásos "saját" és "legnépszerűbb" kezdő:

efl cup ligakupa Mark29

efl cup ligakupa Mark29

Ami mindkettőben azonos, az a 33 éves ír válogatott csatár, Daryl Murphy szerepeltetése. Itt az ideje, hogy a másodosztály-specialista bemutatkozzon végre Newcastle mezben. Ugyanígy debütálhat a Palermotól igazolt Lazaar is a védelem bal oldalán. 

Szerencsére Beníteznek van kiből válogatni. Hosszú évek óta először olyan kevés a sérülés, hogy bátran neki lehet menni a kupaküzdelmeknek.

TV közvetítés megint nem lesz. A BBC Radio Newcastle hallgatásával lehet élőben követni az eseményeket, illetve valószínűleg az esetleges gólokat pár perc csúszással megmutatják a Skyon, azaz még pár perc és a neten visszanézhető.

Tippverseny hamarosan.

Hajrá Newcastle! 

Mark29