EFL cup Mark29

Az Ipswich Town hétvégi legyőzése után a Newcastle United továbbra is vezeti a tabellát. Hétközi meccs megint lesz, de ezúttal a ligakupában. Ma este 20:45-től a Preston North End csapata látogat a St. James' Parkba, ahol könnyen lehet, hogy rekord néző előtt rendezik a mérkőzést. Hajtás után egy kis bemelegítés estére.

 

 

A ligakupában eddig egy Spurs elleni összecsapás a csúcstartó az 1975/76-os szezonból, akkor 49.902 néző volt jelen. A tegnapi napon megjelent hírek szerint már több mint 46 ezer jegy elkelt a Preston ellen, szóval összejöhet a rekord. Tulajdonképpen minden adott hozzá, "hepi" hangulat van a Tyne partján. Egyre jobban megy a játék (lekopogtam), jönnek az eredmények (lekopogtam), nincsenek komoly sérülések (lekopogtam). Együtt van nagyon ez a csapat, Rafa Benítez jó kis közösséget épít. A legutóbbi sajtótájékoztatóján ismét elmondta, hogy fontos a jó kupaszereplés is, ezért kedd este egy erős csapat lép pályára. Más, mint hétvégén, de erős.

EFL cup Mark29

Ezek alapján ha valakinek a kezdőbe állítására fogadni mernénk, az Aleksandar Mitrovic lenne. Egyrészt ráfér a pihenés Dwight Gaylre, másrészt a Benítez által elmondottak alapján Mitro brutális edzésmunkát végez, és igazi profiként viselkedik. komoly pedagógiai feladat lehet egyébként ennek a helyzetnek a kezelése. Van egy cstár, akinek nagyon megy, de ettől függetlenül a többit is tűzben kell tartani, hogy amikor bevetik őket, ne csökkenjen a hatékonyság. Beníteznek elhisszük, hogy meg tudja oldani ezt a feladatot.

EFL cup Mark29

Itt látható egy felvázolt kezdő. Igazából csak Gouffran maradna a bajnokságban pályára lépő csapatból, de őt is csak azért nem cseréltem le Aaronsra, mert a Chronicle szoftver szerint sérült. Nyilván ez túlzás, ennyi kavarás nem lesz, de 4-5 helyen azért várható változás.

A Preston elleni utolsó tíz hazai mérkőzésből, csak kettőt veszítettünk el, de ez nem egy mérvadó statisztika, tekintve, hogy a meccsekre 54 év alatt került sor. Pléldául a legutóbbi találkozót a 7 évvel ezelőtti Championshipes szezonban játszották (Lövenkrands, Nolan és Ryan Taylor góljaival 3:0-ra nyertünk), az azt megelőzőt pedig harminc évvel ezelőtt.

EFL cup Mark29

EFL cup Mark29

Apropó, Ryan Taylor. az egykori newcastlei szabadrúgás (és rehabilitáció) specialista a Port Vale csapatához igazolt rövid távra. Egyelőre januárig írta alá, gondolom leginkább a fizikai állapota fogja befolyásolni a folytatást. Szegény Ryan, igaz, hogy csak 32 éves, de a térdsérülései miatt az is csoda, hogy a League One küzdelmeiben még részt tud venni. Az első meccsén mindenesetre azonnal 90 percet játszott (elmondása szerint nem is emlékszik, hogy mikor történt ilyen utoljára), ráadásul az ő tizenegyes góljával egyenlítettek az Oxford elleni 2:2-es bajnokin. Sok sikert Ryan, verj be még jó sok szabadrúgást!

Végül kanyarodjunk vissza a mi meccsünkhöz. Ahogyan az előző EFL Cup fordulóban a Wolves ellen, úgy most is duplázunk. A kupameccs után ugyanis hétvégén is a Preston lesz az ellenfelünk, csak akkor majd idegenben. 

Az nufc.com beharangozója szerint lesz olyan külföldi tv csatorna, amelyik élőben adja a meccset, úgyhogy érdemes lehet streamek után kutatni. 

Hajrá Newcastle!

Mark29