Mark29 champo

Karácsony másnapján a Sheffield Wednesday látogat a St. James' Parkba. A 20:45-kor kezdődő mérkőzést a Sky Sports élőben adja, ami annyit jelent, hogy jó minőségű netes streamen is látható lesz az ünnepi összecsapás.

A rövid beharangozó már kicsit foglalkozik az elmúlt napok pletyka hadjáratával, és egyben előre is vetíti, hogy mire számíthatunk januárban. Hajtás után a részletek.

 

Legutóbb pont tavaly játszottunk a baglyok ellen, és akkor le tudtak győzni minket (majd a következő fordulóban az Arsenalt) a Ligakupában. Az utolsó bajnoki vereségünk tőlük hazai pályán az 1996/97-es idényben volt, habár az is igaz, hogy az osztálykülönbségek miatt kevésszer találkoztunk. A Newcastle szurkolók számára nyilvánvalóan az 1999/2000-es bajnokságban elért 8:0-ás hazai siker a legemlékezetesebb, már csak amiatt is, hogy Alan Shearer öt találatot jegyzett.

Jelenleg a Sheffield hatodik, azaz playoff helyen vannak, de a Derby County és a Biringham City is ott lohol a nyomukban. 

A Newcastle háza táján rengeteg hír látott mostanában napvilágot. Rafa Benítez a mai sajtótájékoztatón sok mindenról beszélt. Többek között elmondta, hogy Freddie Woodman tavaszra kölcsönbe mehet, ami azt jelenti, hogy Darlow és Sels mögé lassan felépül Elliott. Cheick Tioté kapcsán meghallgatják az ajánlatokat, és megfelelő esetén távozhat a középpályás. Aleksandar Mitrovic pedig januárban nem megy sehová. Ez utóbbi azért fontos kiemelni, mert a szerb támadót a Napoli után most a Swanseavel és a Crystal Palace-szal is szóba hozták. Nyilván utóbbi klubhoz Pardew vitte volna, aki meg már múlt idő a piros-kékeknél.

Mitro tehát marad, és kik jöhetnek még? Például Robert Snodgrass, aki elvágyik a Hull City-ből és a szerződése is lejár, ezért akár 5 millió font körüli összegért el is lehetne hozni. Ő mindenképpen perspektíva lehet, ha Gouffrannal nem hosszabbítanak vagy mondjuk Atsu a kölcsönjáték után nem kap hosszú távú szerződést. Mondanom sem kell, hogy az utóbbi lenne a nagyobb hiba. Persze szóbakerült megint pár név, még Hatem Ben Arfa is felbukkant a mai újságok címlapján (állítólag Diamé nyilatkozta, hogy HBA anno ajánlotta neki a Newcastle-t és azt mondta, hogy szívesen visszatérne), de szerintem annyi ilyet hallunk még januárban, hogy számon sem tudjuk majd tartani.

Jonjo Shelvey nem fellebbez az eltiltás miatt. Igaz megint elmondta, hogy szó nem volt arról, amivel megvádolták, de mérlegelt ő és a klub is, és megkezdi az 5 meccses büntetése letöltését.

Mark29 champo

Most röviden ennyi. Az összeállításban a legfőbb kérdés valószínűleg, hogy Voldemortot ki pótolja. Bízunk Rafában, meg fogja oldani.

Nem maradt más hátra, mint hogy szerkesztőtársaim és a magam nevében ezúton kívánjak minden kedves olvasónknak boldog karácsonyt!

A két ünnep között pedig még jövünk!

Hajrá Newcastle!

Mark29