Mark29 champo

Szombat délután a Cardiff City-t fogadjuk a St. James' Parkban. Ha a tabellára nézünk, akkor ez egy kötelező Newcastle győzelem. Ha a statisztikákat nézzük, akkor is. Ha a keretek minőségét, akkor meg pláne. Pont ezért nem szabad fél vállról venni.

 

 

A Cardiff jelenleg a 21. helyen áll a tabellán, azaz éppen a vonal fölé kúsztak. Az utóbbi hetekben - egészen pontosan Neil Warnock kinevezése óta - szépen elkezdték gyűjtögetni a pontokat. Múlt héten viszont belekerült az első igazán komoly porszem a gépezetbe, amikor kikaptak a Wigantől. A közvetlen riválistól elszenvedett vereség pont azért olyan fájó, mert most a Newcastle, Huddersfield, Aston Villa, Brighton négyes következik a walesieknek. Nem valami könnyű sorozat. 

A Newcastle ezzel szemben szárnyal. Legutóbbi hat bajnoki meccsünket zsinórban megnyertük. Mentálisan és fizikálisan is minden rendben van, vagy legalább is nem tapasztalható akkora káosz, mint az elmúlt években. Tényleg minden poszton van legalább két játékos, akiknek a képessége csak minimálisan tér el egymástól, így aztán bárkinek bármilyen jellegű, a teljesítményére kiható problémája van, Rafa Beníteznek mindig van kihez nyúlnia.

Mark29 champo

Az egymás elleni mérkőzések tekintetében sokkal jobban áll a Newcastle. A St. James' Parkban eddig megrendezett 27 találkozón 20 győzelem, 3 döntetlen és 4 vereség a mérleg. A legutóbbi összecsapásra a 2013/2014-es szezonban került sor, amikor is a nyitóképen látható Shola Ameobi fejessel, valamint egy Loic Remy és egy Steven Taylor góllal 3:0-ra nyertünk. Az utolsó Championship találkozásra pedig 2010 februárában, azaz több mi hat és fél évvel ezelőtt került sor. Az 5:1-es végeredményt hozó meccsen Andy Carroll és Peter Lövenkrands is duplázni tudott, valamint láthattunk egy Gyepes Gábor öngólt is. 

Egy szó mint száz, minden mellettünk szól, és pont emiatt kell nagyon figyelni. Neil Warnock egy igazi rutinos vén róka, egy minden hájjal megkent Champo specialista manager, aki minden terhet levesz a játékosairól a Newcastle otthonában, viszont felkészíti őket arra, hogy minden apró hibából adódó lehetőségre le kell csapniuk.

Mark29 champo

A kezdőcsapat tekintetében a legnagyobb kérdés, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó Dwight Gayle felépül-e holnapig? Rafa Benítez elmondása szerint a Champo góllövőlistáját vezető támadó edzett már a héten, de még semmi sem biztos vele kapcsolatban. Az elmúlt két meccsen négy gólt szerző Aleksandar Mitrovic persze simán bevethető, a kérdés inkább az, hogy kipróbálja-e őket egymás mellett Benítez? Manapság egyre ritkább, hogy egy csapat két klasszikus csatárral áll fel, és lehet, hogy az egyénileg ilyen jól működő játékosok együtt ki is oltanák egymást, de egy próbát ettől függetlenül megérhet. Gayle mellett a sérültek közül Elliott és Haidara hosszabb szünet után már pár hete a kerettel edz, illetve Jesus Gamez sem tűnt el, csak regenerálódik. Érdekes, hogy a pár meccset kihagyó Mbemba a múlt heti Ligakupa meccset végigjátszotta, a bajnokin viszont a keretben sem volt. Apropó, a kupameccs. A durván lekönyölt Jack Colback is kihagyta a hétvégi mecset, lehet, hogy ő is kap egy kis pihenőt még.

A meccset sem brit, sem más tv adó nem adja, és ezúttal még online rádió közvetítés sem lesz.    

Mark29 champo

A szurkolók persze ettől függetlenül nagyon készülnek. Most is telt ház közeli nézőszám várható, és újdonságként megjelennek olyan óriás zászlók is, melyek a klub történelmének tizenkét legendáját ábrázolják.

Hajrá Newcastle!

Mark29