Az első győzelem továbbra is várat magára a 2018/19-es bajnoki idényben. Sokan vártuk azt, hogy a Brigton & Hove Albion ellen megszületik az első győzelmünk a PL-ben, sajnos nem így történt. Talán majd a 'Soton ellen?

 

Ezúttal ahogy az FB oldalunkon is kiposztoltuk már, nem mondhatjuk azt, hogy ne hajtottak, ne akartak volna a fiúk. Hazai csapathoz méltóan álltak hozzá a mérkőzéshez, és mindent meg is tettek az első győzelemért, csak azok a fránya gólok ismét nem jöttek.

Ilyen statisztika mellett nagy %-ban győztesen hagyják el a csapatok a pályát. Nekünk pedig ezúttal is csak a vereség maradt. Ami különösen bosszantó, mivel ez a mérkőzés papíron is úgy tűnt, hogy "simán nyerhető" lenne, ezt pedig a mérkőzés végi statisztika is alátámasztotta... Azonban ott van az a bizonyos örök közhely, ami most is helytálló: "ezt a játékot gólra játszák, aki többet rúg, az nyer."

Benítez a következőket nyilatkozta a mérkőzés után:

"Azt hiszem mindenki láthatja azt, a csapat mindent megtett a győzelemért. Általában amikor nem nyersz meg egy mérkőzést, arról beszélsz, hogy az ellenfél csapat erősebb volt, azonban most nem ez volt a helyzet. Mi irányítottuk a mérkőzést, 27 kapura lövésünk volt, voltak szögleteink, veszélyes pontrúgásaink, még sem tudtunk gólt szerezni, hanem ők lőttek egyet. A támadó harmadban sokkal higgadtabbnak, és pontosabbnak kell majd lennünk."

"Csak az utolsó öt percben volt néhány kontrájuk nekik, amikor az utolsó percekben megpróbáltuk beszorítani őket a kapujuk elé, és nyomás alatt tartani őket."

"A mérkőzésről azt gondolom, minden esélyünk meg volt arra, hogy legyőzzük a Brightont. Összességében elmondhatjuk azt, jól játszottunk, azonban a gól hiányzott a játékunkból. Természetesen most mindenki csalódott: mert egy olyan mérkőzést vesztettünk el, amelyen győzelmet, vagy legalább döntetlent érdemeltünk volna."

"Nehéz megmagyarázni az ilyen helyzetet, amilyenben vagyunk. Támadtunk, irányítottuk a mérkőzést, és még sem sikerült egyetlenegy gólt sem szereznünk."

Kilenc mérkőzés után tehát fest a helyzet, hogy hét vereségünk, és két döntetlenünk van. Ez rosszabb start, mint amilyen Steve McClarennel volt 2015-ben. Sőt, ez a csapat eddigi legrosszabb rajtja a PL-ben. Ez pedig így egy nem kívánatos negatív rekord lett Rafa Benítez számára.

A válogatott szünet előtt három mérkőzés következik a csapat számára. A hétvégén a Southmapton lesz az ellenfelünk idegenben, majd jön a Watford és a Bornemouth elleni mérkőzés hazai pályán. 

Hány pontot vártok ettől a három mérkőzéstől?

Hajrá Newcaslte!
Gyula4