A fő kérdést a Newcastle háza táját illetően természetesen két dolog teszi ki jelenleg: 
1. Mégpedig az, hogy marad-e Benítez az edző?
2.Illetve az, hogy bekövetkezik-e a várva várt tulajdonos váltás?

 

Kezdeném először is azzal, hogy jelenleg nagy a bizonytalanság a klub háza táján. Nem tudni még, ki lesz a tulajdonos a következő hónapban (Ashley vagy Sheikh Khaled), illetve azt, hogy Benítez marad-e az edző?

A spanyol menedzsernek június 30-án jár le a szerződése a csapattal, a keret tagjai pedig július 4-én állnak ismét "munkába".  A fő kérdés pedig az, Benítezzel a kispadon, vagy pedig egy új trénerrel?

Addigra reméljük, hogy lezárulnak végérvényesen a fő kérdések az új tulajdonost, és Benítezt illetően. Utóbbi jövőjét biztosan tudjuk majd már ekkor, mert ha ott lesz a csapat első edzésen, akkor hosszabbított a csapattal... A döntését minden bizonnyal nagyban befolyásolja az is, mi lesz a klubnál a tulajdonosváltást illetően.

A gyors lezárások mindenképpen szükséges lennének, mind a tulajdonosváltást, mint az edzőkérdést illetően, főleg azért, hogy a csapat ne kerüljön hátrányba / rossz pozícióba az átigazolási piacon. Eztáltal pedig megfelelően ki lehessen alakítani a keretet.

Egyébként egy angol Newcastle-s blogon olvastam, hogy a Ramadán lehet a fő oka annak, hogy még nincs semmi hír az esetleges tulajdonosváltást illetően. Akit érdekel a cikk annak ITT hagyom.

Néhány pletyka, átigazolási hír röviden a klub háza tájáról:

  • A Brugges brazil támadója Wesley Moraes hozzánk csatlakozna, ammenyiben Benítez maradna az edző. A Jupiler League-ben 28 mérkőzésen 10 gólig és 9 gólpasszig jutott a 2018/19-es idényben.
  • A Sunderland nagyra értékelt edzője, Mark Atkinson útban van Newcastle felé, csapatot vált.
  • N'Sokit elengedné a PSG, 7 millió fontért vihető. A klub már régóta figyeli őt.
  • Freddie Woodmant zavarja, hogy kevés játéklehetőséget kap a csapatban (Dubravka mellett). Benítez azonban szeretné, ha továbbra is maradna.
  • Gayle iránt nagy az érdeklődés. A Fulham és a Middlesbrough után az Aston Villa és a Norwich City is bejelentkezett érte.
  • Joelintont is szeretnénk megszerezni a hírek szerint. 24 millió fontot adnánk érte a Hoffenheimnek. A Bundesliga 2019-es kiírásában 28 mérkőzésen 7 gólig és 7 gólpasszig jutott.
  • Végül a "kedvenc pletykám", amennyiben Benítez távozna, abban az esetben Wenger vagy Mourinho lehetne az edző. :)