A szombati fontos győzelem után most viszonylagosan csend van a csapat körül. Kevesebben követelik Steve McClaren fejét, és végra játékosok is pozitív hétvégi élményekről tudnak nyilatkozni. Így aztán mi is kicsit bulvárosabb témákra megyünk rá.

Premier League átigazloások

Kezdjük mindjárt a logó kérdéskörrel. A Barclays Bank szponzori szerződése lejár a nyáron, ezért mostantól "csak" Premier League néven fut majd az angol bajnokság. Tulajdonképpen ezzel nincs is baj, mert ahol ilyen pénzek vannak, oda nem kell külön név szponzor. Viszont a kreatív csapat eléggé alul teljesít.

 

 
Premier League átigazloások
A címer történelem mérföldkövei: 1993 - 2001 - 2007

A képen láthatjátok az evolúciós folyamatot. Ahogyan indult, ahogyan megjelent a szponzor, végül ahogyan most kinéz. Nekem személy szerint nagyon bejött. Mind a reklámokban szereplő, mind a közvetítések során elhelyezett logókat szerettem, de a mezek ujjain is jól mutattak. Erre jött ez:

Premier League átigazloások

Összecsapott, nem túl eredeti. Talán még a jobb felső változat, valamilyen keretben, jó mutathatna egy mez ujján, de ez a lilás, padlizsános szín borzalmas. Íme a promo video:

A tálalás egyébként zseniális, de hát pénz van rá. Éppen ezért túl egyszerű maga a felirat és a színek és. Legalább az oroszlán megmaradt, mert szó volt róla, hogy annyira markáns újítás várható, amiből az is kimarad. Ez van, lehet barátkozni vele.

A második témánk az esetleges távozók köre. A február 26-ig (egyse források szerint 28-ig) tartó kínai átigazolási időszak kapcsán Tioté még távozhat. Viszont ma több helyen megszellőztették, hogy nyáron hat játékosnak is lejár a szerződése, és valljuk meg, hogy a lista olvasása után érthető is lenne, ha néhányan nem kapnának ajánlatot a folytatásra.

Steven Taylor - A focista, akinek nincs ép porcikája. A Newcastle honlapja szerint 12 év alatt 187 bajnokin szerepelt, ami átlagosan kb. 15 meccs szezononként. Nagyon kevés. Egy egészséges Saylor nagyon kellene, de az utóbbi 12 idényben eddig összesen három egymást követő szezon volt (2006 és 2009 között), amikor elfogadható, 27, 31,27 volt a meccseinek száma. Helyi arc, remélem kap is új szerződést, de csak mint backup számíthatunk rá, alapemberré nem válhat. Genetikailag alkalmatlan rá.

Freddie Woodman -  A 18 éves kapus a jövő nagy reménysége. Két éve Adam armstrong-gal együt tagja volt az U17-es EB-t nyert angol válogatottnak. Az idei kapus krízis idején visszarendelték a kölcsönből, de nem került sor a bevetésére. Mindenképp adni kell neki új szerződést.

Rolando Aarons - A jamaikai születésű, U20-as angol válogatott srác már több mint 10 meccset játszott a felnőtt csapatban. Viszont a tehetsége alapján ez a szám a duplája, vagy a triplája is lehetne. Csak azok a fránya sérülések. Nagyon úgy fest üvegcsontú ő is. Fiatal, ezért most még mindenképpen érdemes lenne hosszabbítani, de könnyen lehet, hogy továbbra is többet lesz a rehabon, mint az edzőpályán vagy a stadionban.

Kevin Mbabu - szintén 20 éves, szintén tehetséges, de talán nem annyira sérülékeny, mint Aarons. Csak "talán" mert persze jelenleg (is) sérült. A svájci védő eddig meggyőző volt, ha tudott játszani, Steve McClaren le is nyilatkozta róla, hogy hosszú távon számít rá a klub. Érthető döntés.

Sylvian Marveaux - A 29 éves francia középpályás 2011 nyarán érkezett Newcatle-be, miután nem felelt meg a Liverpool orvosi vizsgálatain. Nekik volt igazuk. az EL-es szezonban 36 tétmeccsen játszott, de sem előtte, sem utána nem tudott még fele ennyi meccset sem játszani. Tavaly kölcsönben volt, idén meg a betegszobában. Három év alatt 57 meccs. El kell engedni.

Gabriel Obertan - A végére maradt Tunyacsáp. Még egy játékos, aki folyton sérült. Négy év alatt 69 meccs. Siralmas, ahogyan az esetek többségében a játéka is. Tavaly, amikor kimondottan jól játszott: izomszakadás. Idén, amikor egész jó volt: hamstring. Vele sem kellene erőlködni. Hiába csak 26 éves, el kell búcsúzni tőle.

Végül pedig röviden a túráról. A Manchester City elleni meccsünk Pellegrini-ék Ligakupa döntője miatt más időpontra került, ezért a Chelsea elleni találkozónk után 18 napig nem lesz semmilyen tétmeccse a Newcastlenek. Ezt az időt használná ki Steve McClaren egy rövid kis edzőtáborra. Az uticél Las Palmas lenne, és állítólag a norvég Lillestrom ellen egy barátságos meccset is játszanának a fiúk. Az időpont pedig február 20.

Mára ennyi, nemsokára beharangozzuk a bajnok elleni idegenbeli meccsünket.

Hajrá Newcastle!

Mark29