Liverpool Premier League Newcastle Mark29

Ha van valami, ami nem jön jókor a Newcastlenek a kiesés elleni harc utolsó csatái során, akkor az egy látogatás az Anfield Roadon, ahol utoljára 22 évvel ezelőtt, az 19993/1994-es idényben sikerült bajnoki mérkőzésen nyerni. Azóta tizenhét vereség és három döntetlen a mérleg. Tavaly például Raheem Sterling és Joe Allen góljaival sima 2:0 lett az eredmény a Vörösöknek, akik ezúttal is torony magas esélyesek. Habár ha valaki tudja, hogy hogyan kell nyerni Liverpoolban, az Rafa Benitez.

 

 

Na jó, ez nyilván vicc, mert egészen más, amikor a Kop veled van, mint amikor ellened. A Pool egyébként remek formában van. Kiverték a Dortmundot az EL-ből, ezután a C csapattal idegenben nyertek Bournemouthban, legutóbb pedig sima 4:0-ra hozták az Everton elleni derbit. Jürgen Kopp tanítványai tehát nagyon mennek előre. 

Liverpool Premier League Newcastle Mark29

A Newcastle ezalatt éppenhogy csak most kezd végre elfogadhatóan játszani. A Swansea legyőzése után fontos pontot szereztünk a Manchester City ellen, de hazai pályán, ahol idén (is) sokkal jobban megy. Otthon például sikerült megverni a Liverpoolt is ősszel, Gini Wijnaldum duplájával. Itt egy pillanantra ki is térnék a 9 gólos holland középpályásra, aki idegenben semmit nem csinált ebben a szezonban, sőt mostanában már otthon sem, ezért Benitez ki is tette a kezdőből. Hogy most bekerül-e? Nem hinném. Ugyanígy gondolom Jonjo Shelvey esetében is, akinek meg az a peche, hogy az elmúlt két meccsen a Colback-Tioté kettős nagyon profin bedarálta a középpályát, ráadásul ahogy a City ellen, úgy most is inkább ezekre a rombolókra lesz szükség. Hátul Coloccini és Janmaat biztosan nem alkalmasak a játékra, Mbabu viszont a padon már ott lehet. Akkor a végül jöjjön az a kezdő tizenegy:

Liverpool Premier League Newcastle Mark29

Bizony, ez pontosan az a felállás, ami a City ellen volt, mert a feladat is ugyanaz. Valahogyan megállítani egy jobb játékosokból áll, fizikálisan és mentálisan egyaránt jobb formában lévő csapatot. Cserének pedig hoznám Cissé helyett Mitrovicot a szünetben, Perez helyett Wijnaldumot vagy De Jongot a 60. percben, és (attól függően, hogy melyik bírja jobban) Tioté vagy Colback helyett Shelvey-t vagy De Jongot a 75. percben. Persze ha sem sérülés, sem kiállítás, sem valami extrém helyzet ( a félidőben vezetünk 3 góllal) nem kíván meg valamilyen extrém változtatást.  

Liverpool Premier League Newcastle Mark29

Rafa Benitez szűk 11 évvel ezelőtt egy hihetetlen meccsen, reménytelen helyzetből a BL győzelemig vezette a Liverpool-t, és most legalább ekkora bravúr lenne, ha benn tudná tartani a Premier League-ben a Newcastle-t. Ehhez a következő feladat a pontszerzés a szeretett ex-klubja ellen. 

Sikerülhet neki?

Megnézhetjük szombaton, a DigiSport 1-en, 16.00 órától.

A Tippverseny következő fordulója holnap reggel érkezik!

Hajrá Newcastle!

Mark29