Szombat délután léjátssza az utolsó mérkőzését a 2018-es esztendőben a Newcaslte United csapata, az ellenfél pedig a Javi Gracía vezette Watford lesz idegenben. A szarkák egy 4-0-ás liverpooli zakó után, és egy Manchester United elleni bajnoki előtt látogatnak a lódarazsakhoz.

 

Nem mondhatnánk, hogy csodaszépre sikeredett a 2018-as esztendő a Newcastle United csapata számára. Már ha magára a 2018/19-es idény első felére gondolunk, akkor egészen biztosan kijelenthetjük ezt.

A csapatnak az eddigi 19 mérkőzésén 4 győzelem, 5 döntetlen és 10 vereség a mérlege. Emellett pedig Benítez fiai a második legkevesebb lőtt gólall is "büszkélkedhetnek" a bajnokságban, szám szerint 14 góllal. A legkevesebbet egyébként eddig a sereghajtó Huddersfield Town lőtte 12-vel.

A kevés lőtt gól azonban nem a rossz helyzetkihasználásnak köszönhető a csapatnál, avagy annak, hogy sorra dolgozzuk ki a nagyobbnál-nagyobb ziccereket a meccseken, a támadóink pedig elbénázzák... Hanem annak, ahogy szerkesztő társam Márk29 is írta a Liverpool elleni meccs után az FB oldalunkon, hogy:

"Sajnos a FIFA-ban semi-pro szinten komolyabb támadásokat vezet a gép, mint ez a mai Newcastle...""

S valóban ez a helyzet. Ezen mindenképpen jó lenne, ha változtatni tudna Benítez. A pozítivum legalább az, a hétvégi Liverpool elleni meccset leszámítva, hogy a védelmünk viszonylag stabil lábakon áll a szezonban, kevés gólt kapunk.

Néhány érdekesség a meccs előtt

A lódarazsak a legutóbbi kilenc PL mérkőzésükből mindössze kettőt tudtak megnyerni. Mi ezzel szemben négyet nyertünk meg, köztük voltak ők is. November 3-án Ayozé Perez góljával 1-0-ra tudtuk legyűrni őket hazai pályán. Ez volt egyébként az első győzelmünk a szezonban.

A lódarazsak legeredményesebb játékosa a szezonban Roberto Pereyra 6 góllal. Őt követi a házi rangsorban Troy Deeney 3 góllal. Nálunk Rondón a legeredményesebb 4 góllal.

A Watfordnál a legtöbb gólpasszt eddig Doucuére és Holebas adta a bajnokságban. Mindketten 5-5 gólpasszal bűszkélkedhetnek. Nálunk 2-2 gólpasszal Rondón és Ritchie adták a legtöbbet.

Martin Dubravka 6 Clean Sheattel büszkélkedhet. Míg a túl oldalon Ben Foster néggyel.

A Watfordnál Gray, Kabasele és Penaranda biztosan nem léphetnek pályára sérülés miatt. Míg Hughes, Prod és Janmaat játéka pedig kérdéses.

A Newcastlenél Benítez sérülés miatt Clark, Darlow és a sérüléséből már lábadozó Lejeuen játékára nem számíthat. Shelvey játéka kérdéses, míg Ki pedig hazája válogatottját képviseli az Ázsia kupán.

Holnapra jó szurkolást mindenkinek! 

Hajrá Newcastle!
Gyula4