A Premier League 19. játéknapján a bajnokságot vezető Liverpool csapatához látogatunk idegenben.

 

Evés közben jön meg az étvágy... Hány hány de hány alkalommal hallotta ezt az ember élete során, és most a karácsonyi forgatag közepette gondolhatjuk mi is - a bejgli, a rengeteg sütemény, és a sok finomabbnál finomabb főtt étel közepette - miért ne jöhetne meg a csapat étvágya is, avagy miért ne lephetnénk meg az eddig még veretlen Liverpool csapatát a bajnokságban?

Van az a mondás, egyszer minden sorozat megszakad. Miért ne szakadhatna meg ez is, éppen ellenünk? 

A vörösök eddig még veretlenek a bajnokságban (egy fordulóval az őszi szezon zárása előtt). Az eddigi 18 mérkőzésükből tizenötöt megnyertek, és háromszor döntetlent játszottak. A bajnokságot pedig jelelnleg négy ponttal vezetik a második helyezett Manchester City előtt. Klopp csapata tehát önbizalommal duzzadva várja a holnap délutáni (16:00) Newcastle United elleni bajnoki mérkőzést. 

Kloppék önbizalmát az is tovább javíthatja a holnapi mérkőzés előtt - amellett, hogy elsők a tabellán - , hogy az eddigi nyolc hazai mérkőzésükből hetet megnyertek, és egy döntetlent játszottak. Ezeken a mérkőzéseken pedig 18:2-es (elől a lőtt gól, háttul a kapott) a gólarányuk.

Emellett pedig a legutóbbi 7 bajnoki mérkőzésüket egyaránt megnyerték a liverpooliak, legutóbb november 3-án vesztettek pontokat a bajnokságbam, akkor az Arsenallal játszottak 1-1-et.  Félelmetes formában vannak tehát...

Minden ómen tehát jelenleg a liverpooliak mellett szól. De a labda gömbölyű, a futballban minden megtörténhet, gondoljuk tehát erre mi is. Hátha vannak még karácsonyi/ karácsony utáni csodák...

Néhány érdekesség a mérkőzés előtt:

A Liverpool jelenleg veretlen a bajnokságban, mint már fent is említettem, a legutóbbi hét bajnoki mérkőzésüket megnyerték. A Newcastle pedig a legutóbbi kilenc mérkőzéséből mindössze kettőt veszített el.

A Liveroolnál sérülés miatt biztosan nem lehet ott a meccs keretben Joe Gomez, Joel Matip és Alex Oxlade-Chamberlain sem. Klopp viszont a hírek szerint újra számolhat majd Alexander Arnold és Naby Keita játékával is.

A Newcastle a legutóbbi 10 Liverpool elleni PL mérkőzéséből mindössze két mérkőzést  nyert meg. A maradék nyolc mérkőzésen négy döntetlen és négy vereség a mérlegük. Érdekesség, a szarkák mind a két győzelmüket a St James' Parkban érték el.

A Liverpool az 1986/87-es idény óta nem vesztette el a mérkőzést a Boxing Day-en, ha otthon játszott.

A Liverpool támadója Daniel Sturridge jó formában a Newcastle United ellen. A legutóbbi kilenc Newcastle elleni mérkőzésén 7 gól, és  1 gólpassz a mérlege.

Amióta Benítez elhagyta a Liverpoolt, "vcndégként" visszatérve az Anfield Roadra eddig három mérkőzést nyert meg a korábbi klubja ellen.

Holnapra jó szurkolást mindenkinek! Hajrá Newcastle! Howay the Lads!