A klub korábbi legendás támadója, a ma 48 esztendős Alan Shearer is beszélt a sajtónak a csapat jelenlegi helyzetéről. Shearer Benítezt méltatta - akinek szerinte nem lesz egyszerű feladat bent tartanía a csapatot a PL-ben-, míg  Ashleyt pedig bírálta.

 

"A probléma az, hogy Rafa nem kapta meg azt, amit akart."

"Ha megnézzük a környező csapatokat, például a Southamptont, akkor láthatjuk, hogy ők egy tartalék kapusért fizettek ki 13 millió fontot, míg mi nekünk a legnagyobb kiadásunk (Muto - a szerk.) volt 10 millió font."

"A probléma az, hogy a klub történetének a legdrágább igazolása még mindig az a Michael Owen, aki a 2005/2006-is idényre érkezett a klubhoz."

"Ha megnézed az átigazolási piacot, akkor láthatod, hogy a többi labdarúgó klub, akikkel a Newcastle versenyez, legyen az a Brighton, a Bournemouth, a Southampton, vagy a Fulham, mind többet töltöttek. A Fulham például több mint 100 millió eurót."

"A Newcastle ezen a nyáron el tudott volna költeni 125 millió fontot, azonban ez az összeg nem lett felhaszálva. Ezért is nagyon nehéz Rafanak, és a csapatnak is. Azt hiszem, a legtöbb ember megértette már azt, mi is a csapat problémája valójában."

"Van egy két ember, aki Rafaról és a jövőjéről beszél, amit hihetetlennek találok. Nem Rafa a Newcastle problémájának a forrása, ezzel mindenki tisztában van."

"Ha új menedzsert hoznának, neki is pontosan ugyanazokkal a problémákkal kellene szembesülnie, mint Beníteznek, vagy a csapat korábbi menedzsereinek."

"Nagy kérdés, mi lesz az idény végén. Rafa szerződése lejár, és még nem tudjuk a hogyan továbbot. Kemény, és nehéz feladat lesz a számára a csapat bent tartása."

"A tavalyi Newcastleről elmondhatjuk, hatalmas meglepetés volt, hogy az idény végén végül 10. lett."

Hajrá Newcastle!
Gyula4