champo Mark29

Hétfő este a Sky Sports által is élőben közvetített mérkőzésen fogadjuk a Preston North End csapatát. A forduló talán legérdekesebb része azonban már szombaton délután elkezdődik. Ugyanis ha a Huddersfield hazai pályán kikap a rájátszásért teperő Fulhamtől, akkor egy győzelemmel biztossá válhat a Newcastle visszajutása a Premier Leaguebe. A Prestoniak persze azon lesznek, hogy ez ne sikerüljön. Nyolc okuk is van rá.

 

Hogy mi ez a nyolc ok? Négy Mitrovic, két Diamé, egy Ritchie és egy Perez. Mindez négy nap leforgása alatt. Október 25-én ugyanis hazai pályán a Ligakupában 6:0-ra győztük le a Prestont, majd négy nap múlva idegenben, bajnokin 2-1-re. Aleksandar Mitrovic mindkét meccsen duplázni tudott, tulajdonképpen a szezon során csak abban az időszakban volt igazán jó formában, már ami a gólokat illeti. Ez kellene most is, mert hiába erős a mezőny munkája, hiába tartja a labdákat, hozza helyzetbe a társait, a góljai nélkül nehéz róla jó bizonyítványt adni így a szezon vége felé.

Íme a 6:0-ás kupameccs:

Majd pár nappal később a 2:1-re megnyert bajnoki:

A mérkőzést "öreg barátunk" Robert Medley öccse, Andy vezeti. Ebben a szezonban két meccset fújt a Newcastlenek. A Reading elleni 4:1-es győzelem és a Norwich elleni idegenbeli 2:2-es döntetlen során találkoztunk vele. Rafa Benítez kicsit meglepődött, hogy ebben a helyzetben egy huddersfield-i bírót kaptuk, de gyorsan le is szögezte, hogy megbízik a sporikban. 

champo Mark29

A Nap híre, hogy Cirian Clark-ot teljesen egészségesnek nyilvánította az orvosi stáb, és ott lesz a keretben. Olvastam pár napja egy hihetetlen statisztikát róla. Valótlant nem szeretnék állítani az ír védőről, ezért csak annyit mondok arra utaltak az adatok, hogy szinte az összes győzelmünk során a pályán volt, nélküle viszont, hogy is mondjam, akadozott a hátsó gépezet. Személy szerint Mbembával párban játszatnám, és egy kicsit pihentetném Lascellest, aki az utóbbi meccseken nem mindig állt a helyzet magaslatán.

Clark tehát visszatér, Dwight Gayle viszont biztosan nem lesz benne a bő keretben sem. Ha az Ipswich elleni mérkőzés előtt kérdés volt, hogy Murphy vagy Mitrovic, akkor mostanra egyértelmű, hogy Mitrovic. Egyrész a Preston védelme két meccsen négy gólt szedett be tőle, másrészt a Leeds elleni jó játéka után az Ipswich ellen túl kevés lehetőséget kapott. Egyébként meg Benítez egészen nyugodtan kipróbálhatna egy 4-4-2-es felállást végre. Hazai pályán, amikor mindenképpen győzni kell, fölösleges óvatoskodni.

champo Mark29

A telt ház szinte garantált, azonban ez most nem lesz elég. Nagyon szép, hogy nincsenek üres székek, lengetik a zászlókat, és szól az ének a bevonuláskor, de - ahogyan állandó kommentelőnk, a nemrégiben Newcastleben járt illoke6 is írta élménybeszámolójában - több kellen annál, hogy a 2-3 ezer fős Toon Army - akik az idegenbeli meccseken szenzációs hangulatot csinálnak - szurkolását lehessen csak hallani. Mind az 50 ezer Newcastle szurkoló hangjára, buzdítására szükség lesz.

A péntek esti mérkőzésen közben David Stockdale kapus két öngóljával a Norwich 2:0-ra legyőzte a Brightont, így aztán ha úgy tetszik plusz motivációt kaptunk a hétfő esti meccsre. Mert ha a Brighton ennyire képes kiengedni, akkor még a bajnoki cím sem lefutott.

Hajrá Newcastle!

Mark29