champo Mark29

A Wigan necces legyőzése után újabb hazai meccs következik szerda este. Matt Ritchie győztes gólja nagyon sokat jelentett szombaton, mert hiába növeltük volna úgy is az előnyünket a harmadikkal szemben (a Huddersfield kikapott), de egy döntetlennel visszacsúsztunk volna a második helyre a Brighton ugyanis nyert. Viszont a vezető pozícióban az a jó, hogy győzelem esetén nem nagyon kell foglalkozni a többiekkel. A Huddersfieldet mellesleg pont az a Burton Albion tudta legyőzni idegenben, akik a St. James' Parkba látogatnak, történelmük során először.

 

Bizony, a Burton Albion még soha nem járt a klub jelenlegi stadionjában, ami úgy lehetséges, hogy eddigi nyolc látogatásukra 1893 és 1898 között került sor. Minden meccsüket elveszítették, a gólarányuk pedig 30:7. Persze ezek olyan régi dolgok, hogy semmit nem számítanak. Sokkal fontosabb, hogy a nehéz sorsolása miatt sokak által kiesőnek tippelt Burton le tudta győzni a Huddersfieldet, és így máris 4 pontra vannak a kieső zónától, a 19. helyen.

champo Mark29

A csapat háza táján nem sok érdekesség történt az elmúlt pár napban. Yedli, Clark és Murphy játéka nem valószínű, de Anita (vagy Gamez) és Hanley (vagy Mbemba) megoldja a feladatot. Murphy pedig lehetne akár egészséges, Dwight Gayle visszatért, és megint két meccsen két gólnál tart. A Wigan elleni lesipuskás góljai nagy szükség lesz a hátralévő meccseken, éppen ezért lehet, hogy nem kellene megkockáztatni, hogy lesérüljön. 

champo Mark29

Most van az a pillanat, hogy akár meg is lehetne adni az esélyt (megint) Aleksandar Mitrovicnak, akinek valahogyan nem akar összejönni az áttörés. Sokkal higgadtabb, mint az első évében volt, és tényleg hasznosan játszik. Megtartja, és nagyon jól osztogatja minden irányba a ráívelt labdákat. Viszont nem lő gólokat, márpedig csaárként ez lenne a legfontosabb feladata. Hogy alapesetben képes rá, azt láthattuk a válogatott szünetben, amikor is a szerb csapatban egy sistergős bombagólt szerzett. Egy félidőt mindenképpen adnék neki szerda este.

A klubbal kapcsolatos további hír, hogy a PSV-nél már hat gólt szerző Siem De Jong megerősítette, hogy visszatér Newcastlebe nyáron, és szeretne része lenne a következő, immár PL idénynak. Őt anno a sérülése után pont azért küldte el Benítez, hogy lendüljön ismét formába. Kvázi közös megegyezéssel ment el egy szezonra, Rafa tehát nem lemondott róla, mint mondjuk Riviére esetében. 

A mérkőzést nem közvetíti semmilyen tv csatorna, valószínűleg még rádió adás sem lesz.

Hajrá Newcastle!

Mark29