beharangozó Mark29 Fulham

"Érzem a szeretet és a szenvedélyt ebben a városban, és viszonoznom kell ezt a szurkolóknak." Rafa Benitez szavai tökéletesen jellemzik azt a harmónikus állapotot, ami a vezetőség, a manager, a csapat és a szurkolók között van. Nem tudom, hogy Sir Bobby Robson newcastle-i edzősködése óta volt-e hasonló a helyzet, de nem hinném. Most tehát öröm, boldogság van, viszont holnap kezdődik egy 46 részes szakítópróba. Hajtás után beharang. 

 

 

Holnap visszatér a Championship a 2016/2017-es szezonnal, így a blogunk is akitivizálja magát. Az biztos, hogy sokkal feszesebb lesz a tempó, hiszen 46 forduló regeteg, főleg úgy, hogy csak nettó egy-két héttel van több idő lejátszani, mint a PL meccseket. Igazi pokol vár a csapatokra, brutális sorozatok, óriási hajtás.

beharangozó Mark29 Fulham

Mint azt biztosan tudjátok a Cold Rainy Night In Britannia oldal szerkesztő csapatának is tagja vagyok, és mivel az ottani cél a folyamatos terjeszkedés, idén a Championship küzdelmeiről is tudósítunk. Ehhez össze is állítottam egy amolyan kisokost az elmúlt hetekben, melyeket az alábbi linkekről el tudtok érni:

Purgatórium I. - Welcome To The Jungle

Purgatórium II. - Az igazi daráló

Purgatórium III. - Konckin' On Heavens' Door

Sok szeretettel ajánlom nektek ezt a három részes "Champo Lexikont", amiben igyekeztem minden másodosztályú csapatról valami kis érdekességet összegyűjtani.

Most pedig vissza Newcastlebe. Rafa Benitez nem tétlenkedett a nyáron. Jöttek-mentek a játékosok, és összességében a pincér jó üzleteket kötött. Papiss Cissé Kínába, Steven Taylor az USA-ba távozott, Coloccini hazatért argentínába. Obertan és Marveaux egyelőre csapat nélkül. Wijnaldum zsíros 25 millióért a Liverpool játékosa lett, Thauvin pedig visszatért a Marseille-be, megint kölcsönbe. Elliott és Krul rossz térde miatt érkezett Mats Sels, de azért Freddie Woodman-nel is szerődést hosszabbított a klub. A védelembe Jesús GámezGrant Hanley és Cirian Clark érkezett, a középpályára pedig Mohamed Diamé, Isaac Hayden és Matt Ritchie. Az új támadónk Dwight Gayle. Ma a mezszámokat is kiosztották. 

beharangozó Mark29 Fulham

Benitez elmondta, hogy Gayle és Mitrovic is szerette volna a legendás 9-es mezt, ő pedig rájuk bízta. A srácok baráti hangulatban megbeszélték, és végül Mitro azt mondta "legyen a tiéd."

Érdekesség, hogy Gouffrantól elvették a 11-est, de a még nála is kevesebbet játszó De Jong-tól nem vették el a 10-est. Diame még nem választott, valószínűleg a 7-es mezre ácsingózik. Pedig Sissokoval kapcsolatban elmondta Rafa, hogy edzésbe állt, hivatalos ajánlat nem jött érte és ha nem fizetenek eleget, akkor bizony marad. És - ezt szintén Benitez nyilatkozta - jobb lesz, mint az előző szezonban.

beharangozó Mark29 Fulham

A számokon kívül kosztásra került a csapatkapitányi karszalg is. A 23 éves Jamaal Lascelles-re esett Benitez választása. A manager elmondta, hogy Lascelles a koránál sokkal érettebb, és amióta ő itt van olyan karizmát mutatott, ami meggyőzte. Amit a pályán láttunk a sráctól az utolsó meccseken, az alapján jó döntés született.

Holnap este tehát megkezdődik a bajnokság, méghozzá 20:45-től, a Fulham - Newcastle nyitómeccsel. A mérkőzést a Sky Sports élőben közvetíti, ami jó minőségű streameket jelent. Egyelőre nincs arról hírünk, hogy bármelyik magyar adó tervezné a Championship közvetítési jogainak megvásárlását, de Angliában a Sky felkarolta a sorozatot, valószínűleg pont a Newcastle és az Aston Villa kiesése miatt. Így tehát a neten legalább követni tudunk majd jó pár mérkőzést. 

A Premier League közvetítési jogai a mai az Origón is megjelent hírek szerint biztosan a TV2 csoport kezébe kerül. Nem lenne rossz, a a felszabadult adásidő következtében a Digi esetleg elgondolkodna a másodosztály meccseinek sugárzásán. A belga meg a skót bajnokság között nyugodtan elférne.

Végül egy várható kezdő estére:

beharangozó Mark29 Fulham

Sissoko csak hétfő óta edz, Clark és Diame pedig két napja érkeztek. Mitrovic négy meccses eltiltását tölti, illetve kezdi meg. Rajtuk kívűl persze lehetnek változások. Szerintetek lesznek is? Ti milyen kezdőt küldenétek a Fulham ellen? A londoniak pont most adták el legjobb csatárukat, Ross McCormacket az Aston Villának.

Kezdjünk győzelemmel!

Hajrá Newcastle!

Mark29

beharangozó Mark29 Fulham