champo beharangozó Mark29

Szombaton délután a Championship második fordulójában lejátsza első hazai meccsét a Newcastle United. Az ellenfél a Huddersfield Town lesz, akik győzelemmel kezdték a bajnokságot, így aztán viszonyag nyugodtan mehetnek a St. James' Parkba. Már ha ez egyáltalán egyetlen csapat számára is lehetséges lesz ebben a szezonban. Hajtás után akár esély latolgatás is lehetne, de valójában mind tudjuk, hogy csak a győzelem elfogadható opció.

 

 

 

A Newcastle hivatalos Facebook oldalán csütörtök délután, azaz két nappal az összecsapás előtt bejelentették, hogy minden jegy elkelt. Ez azt jelenti, hogy több mint 52 ezer néző lesz a helyszínen. Maximum a vendég szektorban lesznek üres helyek. Habár az sem valószínű. A másodosztályban a legtöbb csapat piros betűvel írta be a Newcastle elleni meccsek időpontjait a naptárba. Egyrészt ekkor tudnak biztosan telt házas hazai meccset rendezni, másrészt igazi Premier League hangulatban játszhatnak idegenben, ami spannolja a játékosokat és az őket elkísérő szurkolókat is.

champo beharangozó Mark29

Valószínűleg a Huddersfieldnél is így leszenek ezzel. Megpróbálják véghezvinni azt a hősies tettet, hogy pontot raboljanak a szigetország egyik leghíresebb stadionjából. A nyomás sem rajtuk van, végül is 3 ponttal a zsebükben utaznak a 0 pontos Newcastlehez. Ráadásul ott van a keretükben a Newcastle ellen már több alkalommal is pályára lépő Dean Whitehead aki a Sunderland, a Stoke és Middlesbrough színeiben is szerepelt korábban, azaz jó pár észak-keleti derbin részt vett már a pályafutása során.

champo beharangozó Mark29Egyébként is a pokoli hangulat, ami várja majd a vendégeket kétélű fegyver. Ha a Huddersfield játékosok bírják a nyomást, akkor előbb-utóbb fordul a kocka, és a Newcastlenek lesz egyre cikibb az esetleges eredménytelenség.

Éppen ezért az első pillanattól kezdve dominálni kell. Kő keményen odaállni és úgy játszani, hogy a Huddersfield egy percig se érezze, hogy akár egy pontot is szerezhet. A szurkolók ehhez meg fogják adni a segítséget. A balra látható transzparens, felhívás szerint a meccs elején egy hatalmas fekete-fehér élőképpé változik a stadion. Biztosan magával ragadó, élmény lesz még képrenyőn keresztül is. Libabőr, level 99.

champo beharangozó Mark29

A felállás kapcsán én a fenti kezdőt raknám össze. A védelemben jó lenne, ha Mbemba visszatérhetne. Középen remélhetőleg Momo Diamé már akklimatizálódott, és bevethető. Hayden és Colback nekem nem volt meggyőző, nem is kezdenék velük. Ritchie helye nem kérdés, és Aarons játszatása is indokolt lenne.

champo beharangozó Mark29

A 21 éves Rolando 2021-ig hosszabbított a klubbal, pont mielőtt a szerződése lejárt volna. A tárgyalásokat két éve kezdték meg vele és szinte folyamatosan ment az egyeztetés. Érdekes, hogy Pardew, Carver és McClaren idejében nem sikerült tető alá hozni az üzletet, most meg igen. Aaarons pedig az aláírás után rögtön ki is mondta azt, amire mindenki gondolt. Benítez miatt maradt, mert azt érzi, hogy komoly építkezés folyik, tiszta jövőképpel, vállalható célokkal.

Elöl az Ayozé-Gayle duó kicsit kényszer megoldásnak tűnik. A támadó szellemű, klasszikusan csatárként bevethető játékosok közül Mitrovic eltiltott, Toney kölcsönbe ment erre a naptári évre, Saivet és Riviéré pedig próbál másik csapatot találni magának. Marad még Adam Armstrong, aki csereként valószínűleg pályára is lép.

Előfordulhat az is, hogy Diamé előrébb lép támadó középpályásnak, Shelvey megy a helyére osztogatni, és akkor Ayozé a padon kezd, hogy később jobban lehessen variálni.

Az biztos, hogy Benítez még három játékost akar. Egy védőt, egy szélsőt és egy csatárt. A védő Brendan Galloway (Everton) lehet, aki kölcsönbe érkezne. A szélső esetében Lorenzo Insingne (Napoli) neve merült fel, az esetleges támadó kapcsán pedig Idrissa Sylla-t (Anderlecht) emlegetik. 

champo beharangozó Mark29

Végül ott van Moussa Sissoko esete. Játtszon, vagy ne? Az elvágyódó francia ex-csapatkapitány a héten vagy háromszor nyilatkozott, és minden alkalommal arról beszélt, hogy el akar menni. Elmondta, hogy egyedül edz, és várja, hogy befusson a Real Madrid ajánlata. Florentino Perez viszont csak nem telefonál... Személy szerint azt gondolom, hogy Sissoko el fog menni szeptember 1-ig a klubtól, így aztán nem szabad a kedvéért elvenni valakitől a helyet, aki az egész szezonban küzdeni akar a csapat sikeréért. Persze lealázni, bántani nem kell, mert ha mégsem akarja egy BL induló csapat letenni érte a nagy lóvét, akkor hiába picsog, maradnia kell. Abban az esetben pedig "használható", sőt ebben a mezőnyben nagyon is sikeres lehetne. Feltéve persze, ha lesz annyira profi, mint anno Cabaye volt, aki összeszorította a fogát és küzdött a Newcastleért, amikor kútba esett az eligazolása. Ez viszont a jövő zenéje. Amíg nem tiszta, hogy mi lesz Sissokoval, addig ne is játszon.

Szombaton délután tehát az első Champo meccs a St. James' Parkban, 16:00-tól. A Sky nem tűzte műsorára a találkozót, így kérdéses, hogy lesz-e stream. Reméljük azért találunk valami használgatót. Szombaton reggel jön a tippverseny következő fordulójához tartozó poszt.

Hajrá Newcastle!

Mark29