Két héten belül, immár másodszor utazunk a Lódarazsak otthonába. Az FA-kupában 1-0-ra nyertek a házigazdák, egy nagyon-nagyon szerencsés góllal, egy olyan meccsen, ahol a Newcastlenek nyernie kellett volna: végig támadtuk a mérkőzést, kihagytunk egy halom helyzetet és a szezon legjobb Newcastle játékosa, Wijnaldum adta a gólpasszt Deeneynek. Azóta azonban rengeteg víz folyt le a Tyne folyón: megjött Shelvey és Saivet, 3-3 -at játszottunk a Manchester United ellen és 2-1-re vertük a West Ham Unitedet. Lássuk, milyen előjelekkel és főként, kikkel várhatjuk a szombat délutáni találkozót!

 

Az új érkezők új lendületet adtak a csapatnak, főleg Shelvey teljesített kiválóan a bemutatkozó meccsén: a mérkőzés legjobbjának választották és vastagon benne volt mind két gólban! Saivet is hasznosan játszott, igaz, neki inkább a védekezés volt a feladata, de azt maximálisan el is végezte.

A Watford előtt azonban még a szokásos Newcastle betegséggel is kell megküzdenünk: a rengeteg sérülttel. McLaren azt nyilatkozta a pénteki sajtótájékoztatón, hogy mindössze 4 bevethető hátvédünk maradt, éppen ezért csak az a kérdés, hogy ki játszon számára idegen poszton. Adná magát a megoldás, hogy Colback lesz a bal hátvéd és Shelvey Saivettel tüsténtkedik a középpályán, de a kis vörös Geordie is lesérült, így tényleg nem tudni ki játszik majd Haidara, Dummet és Mbabu posztján . Talán Mbemba lenne a legjobb megoldás ( amúgy is imád felfutni a támadásokkal) és akkor Lascalles mehetne középre Coloval - Janmaat meg ugye maradhatna a jobb oldalon. 

Előrébb nincs sok kérdés, már csak azért sem, mert nem igazoltunk új játékost: se Townsend (14 millió) sem Berahino (18 millió) nem érkezett meg. Mindkét játékos - állítólag - szeretne fekete fehér szerelést húzni, azonban először a jelenlegi klubjukkal kell megegyezni. Azért valljuk be, hogy Townsend nem ér 14 millát és Berahino pedig 18-at talán igen, de azt a 30-at, amit kérnek érte, azt biztos nem. Mindenesetre 10 nap maradt az átigazolási időszakból és mindeképpen kell nekünk legalább 2 új ember. Reménykedjünk a legjobbakban.

Ahogy a meccs előtt is. A Watford pocsék formában van, az utóbbi 5 találkozón  - a kupát leszámítva - négyszer kaptak ki és csak egy döntetlent értek el, igaz azt épp a Chelsea ellen. Mi viszont egyre bíztatóbban játszunk és egyértelműen a 3 ponttért megyünk a " Darázsfészekbe ". Wijnaldum még nem talált be idegenben, reméljük, hogy most végre elkezdi más stadionokban is a gól gyártást, Shelvey ismét parádés lasztikkal szolgálja ki a társakat és Mitro vagy Perez góllal/gólokkal bizonyítja, hogy bár új csatárra tuti szükség van, ők is itt vannak a keretben!

Hátul a védelemnek főleg Ighalora és Deeneyre kell figyelnie, a nigériai csatár már 13 gólnál jár és ellenünk is kétszer betalált még szeptemberben. Reméljük most keményebben őrizzük majd és elhozzuk a 3 pontot Watfordból.

A meccset a TV nem adja, de streemet biztosan találunk majd! Ne felejtsetek el tippelni a Tippjátékban és persze szurkolni a gépek előtt! Hajrá Szarkák!

Ja, és Haper a Sunderlandbe igazolt, majd 41 perccel később törölte a twitterét. El tudom képzelni mit kapott ott... Ha csak harmadik számú kapusnak is megy.... ez nem volt egy szép lépés Steve... Mondjuk az is igaz, hogy mi is elhoztuk Colbacket, de hát ő született Geordie, a vörös csak hazatért.

Mit gondoltok  Harper húzásáról?! Várjuk a kommenteket!