champo Mark29

Ma van a "Deadline Day", azaz a nyári átigazolási időszak utolsó napja. Érkező oldalon Rafa Benítez és a Newcastle majdnem készen van. Egy hivatalos bejelentésre várunk, és lehet még egy meglepetés transzfer is az utolsó órákban. Emellett gőzerővel zajlik (zajlana) a keret kitakarítása is, aminek kapcsán természetsen az a legnagyobb kérdés, hogy marad-e Moussa Sissoko? A mosolygós francián kívül persze mehetnek mások is. Hogy kik ők, és kik lehetnek még az érkezők, azt a hajtás után olvashatjátok.

 

champo Mark29

champo Mark29

A fenti két kép majdnem teljesen lefedi a nyári tranzakciókat. Körülbelül 55 millió font értékben távoztak, és majdnem ugyanennyiért érkeztek játékosok. Az összegek egyébként mindkét oldalon rekordot jelentenek. Ami hiányzik, az Adam Armstrong kölcsönadása a Barnsleynak. A fiatal támadó kapcsán úgynevezett "short term loan deal" megállapodást kötöttek a klubok. Armstrong ennek értelmében január 3-ig játszik a Championship csapatnál, és a Newcastle elleni mérkőzésen nem léphet pályára. Valószínűleg fixáltak egy bizonyos meccsszámot is, mert Benítez ezzel a lépéssel meg akarja nézni, hogy mire képes a srác a másodosztályban. A PL-hez még kevés, a League One küzdelmeiben pedig már bizonyított, szóval most kiderül, hogy "Champo kompatibilis-e".

champo Mark29Sőt, a kapitány tweetje értelmében a másik tehetséges fiatal, Jamie Sterry is kölcsönbe megy, de nála még nem tudni, hogy hová. (szerk.: a Coventy vette kölcsön januárig) Az utánpótlás kerettel egyébként tovább lehet játszadozni, valószínűleg Benítez és Beardsley folyamatosan egyeztetnek arról, hogy kik azok akiknek a tartalék bajnokság tesz jót, és kik azok, akiknek már valahol (akár alacsonyabb osztályban, de) első csapatban kell szerepelniük a fejlődésük érdekében.

champo Mark29A másik üzlet, ami hiányzik a fenti táblázatokból, az Christan Atsu kölcsönvétele (a szezon végi opciós vásárlási joggal) a Chelseatől. A ghánai szélső túl van az orvosin és a St. James' Park beli fotózkodáson is, de a hivatalos bejelenté még várat. Aztán lehet, hogy mire élesítem a posztot, meg is történik...

Akik még távozhatnak:

Moussa Sissoko:  Real Madrid... :DDD Inter, Tottenham

Cheick Tioté: Olympiakos

Emanuel Riviéré: Osasuna

Yoan Gouffran: ???

Sammy Ameobi: ??? 

Tioté kapcsán egyébként úgy fest, hogy fals információk keringtek a neten. NEM az orvosit bukta el ugyanis a Galatasaraynál, hanem túl magasak voltak a fizetési igényei. Sebaj, most a görögökkel tárgyalhat.

Így áll most a helyzet, és Atsun kívül valószínűleg csak akkor érkezik még újabb játékos, ha Sissokot el tudja adni Benítez. Ebben az esetben felmerült a balhés Ravel Morrison (őt szinte azonnal cáfolták), Callum McManamam, aki három éve Haidara lábát ripityára rúgta, és Liverpoolból elvágyó Lazar Markovic

champo Mark29Morrison egyértelműen nem kell, McManamam viszont egy jó champo játékos lehetne. Nyilván a három évvel ezelőtti eset miatt a szurkolók nem fogadnák jó szívvel, de igazán szerintem ha Haidaraval le tudná rendezni ezt a régi sérelmet, akkor a csapat befogadná és haszonos játékos lehetne. Akkor pedig előbb-utóbb a szurkolók is megenyhülnének. 

Markovic esete érdekes. Pár órája merült fel a neve. Az nem titok, hogy Klopp nem nagyon számol vele, viszont 20 millió font körül lehet a évtelára. Ez azért eléggé ellene szól az üzletnek. Hogy mellette mi szól? Mondjuk, hogy egy jó játékos, és Mitrovic nagy cimbije, amit nyilván nem fog első számú priorításként figyelembe venni Benítez.

Így állunk most. Ha valami újdonságot megtudtok, ne sajnáljátok a karaktereket, jöhetnek a kommentek.

Hajrá Newcastle!

Mark29