Premeier League Aston Villa Championship Mark29

Hölgyeim és Uraim, kedves olvasóink. Nincs más hátra, mint készülni a másodosztályra. A mai mérkőzést látva - valamit az egész szezont végigkövetve - sajnos teljesen jogosan. Hiába van még matematikai esély, az erőlködő, frusztrált, saját közönsége által kifütyült Aston Villa ellen csak egy 0:0-ás döntetlenre futotta, ezzel az eredménnyel pedig szerdán búcsúzhatunk a Premier League-től. Hajtás után egy kicsit a lassan valósággá váló rémálomról.

 

 

Ma délután egy kötelező győzelmet kellett volna hozni a totálisan utolsó birminghami csapat otthonában, de nem sikerült. Ahogyan ellenük hazai pályán is csak egy X-re futotta. Eleve, fussuk át az eredményeket, amiket a hátsó régiókban szereplő csaptok ellen elértünk. 

14. Crystal Palace: 1:5, 1:0

15. West Bromwich: 0:1, 1:0

16. Bournemouth: 1:0, 2:3

17. Sunderland: 0:3, 1:1

19. Norwich: 6:2, 2:3

20. Aston Villa: 1:1, 0:0

Ez - akárhogyan számoljuk - 15 pont, ami nagyon kevés. Ha már csak még 5-6 pont összejött volna, bennmaradók lennénk. 5-6 pont még ezek ellen a csapatok ellen. Nem a TOP 4 ellen, ezek ellen. Tényleg, mit is akarunk?

Az Aston Villa egyébként nem találta el a kaput, amíg nálunk Wijnaldum, Mitrovic és Colback is szerezhetett volna gólt. Három komoly helyzetből semmi. Tényleg, mit is akarunk?

Persze, a Sunderland még lehet annyira pancser, hogy nem képes két pontot szerezni a hátralévő két meccsén, és akkor egy Tottenham elleni győzelemmel (jó vicc) még összejöhet a bennmaradás. De nézzük reálisan. Ha ma le tudták győzni a Chelsea-t, akkor szerda este, hazai pályán, a teljesen szétcsúszott Everton ellen mi lesz a végeredmény? Tényleg, mit is akarunk? 

Premeier League Aston Villa Championship Mark29
Későn érkezett...

A bajnokság végén egy háromrészes mammut posztot tervezek írni erről a szezonról is. Akár bennmaradunk, akár nem, az biztos, hogy megint olyan komoly baklövéseket követett el a klub, amik nem maradhatnak megtorlatlanul. Kezdve a rossz edző választástól, a értelmetlen igazolásokon át, addig, hogy túl későn ismerték be a hibákat a vezetők, és már hiába próbáltak váltani.  

Azzal, hogy bennmaradunk, nincs értelme szerda késő estig foglalkozni. Így hát pár gyors gondolat a jövőre nézve. Kiderül, hogy Mike Ashley mennyire szavatartó ember. Tényleg meg akarja tartani a klubot a kiesés után is? Ha igen, akkora 7 évvel ezelőttihez hasonló lépéseket kell tennie annak érdekében, hogy meglegyen az azonnali visszajutás.

Kell egy jó edző: Már van, úgyhogy Benitezt meg kell tartani.

El kell adni, (zavarni) engedni: Janmaat, Coloccini, Tioté, Wijnaldum, Thauvin, Riviere, Cissé, Gouffran, Sissoko (plusz a Lee Charnley, Graham Carr kettős)

Meg kell tartani:  Ayozé Perez, Mbemba, Mitrovic, Shelvey, Townsend

Be kell építeni: Armstrong, Aarons

A súlysan sérült kapusaink, és Darlow, valamint Anita, Lascelles, Dummett, Haidara, Colback, De Jong, úgy gondolom nem fognak dúskálni az ajánlatokban. Persze venni kell még egy tapasztalt Championship csatárt, vagy három védőt, és középpályásokat is. Szóval eladni és venni egy csapatnyi embert.

Persze ez az álom. Valószínűleg lerabolják a klubot, és pont az általam "megtartandó" kategóriába soroltakat akarják majd elvinni. Ashley igazi céljai pedig ekkor derülnek majd ki. Eladja-e a klub ezeket a játékosokat, és ha igen, akkor kiket igazol helyette?

Az biztos, hogy kiesés esetén a legfontosabb információ az lesz a számunkra, hogy marad-e Benitez? Ha igen, akkor komolyak a viszajutási szándékok, mert a pincér nem fog belemenni abba, hogy ne ő intézze a transzfereket. Ha elmegy, és valami félkottás brit szakembert ültetnek oda, akkor baj van. Habár Chris Hughtontól is féltem, mint a tűztől...

Premeier League Aston Villa Championship Mark29
Ha kiesnénk, sikerülne megint visszajutni egyből?

Szerda estig én lélekben készítem magam a másodosztályra, ahogyan készülhetnek a Champo csapatok is. A huszonnégyes mezőny ugyanis egyértelműen a Newcastle kiesésével jár a legrosszabbul. Ott lesz egy klub, amely a Forbes magazin TOP 20-as listáján évek óta szerepel, nagyobb költségvetéssel és komolyabb branddel, mint ami a mezőny felének együttvéve megadatott. Ha akarunk izomból visszajutunk. Ha akarunk.

A mai meccs (illetve a Fekete Macskák sikerével meccsek) után személy szerint el vagyok keseredve, mert mi kiesünk, ez a gusztustalan Sunderland pedig zsinórban negyedszer menekül meg. A sorsunk eddig sem volt teljesen a kezünkben, de most végleg kiengedtük.

Hajrá Newcastle! 

Mark29