champo Mark29

A Sky Sports honlapján jelent meg egy interjú Jonjo Shelvey-vel aki az EFL heti podcastjában vitte a '10 to tackle' rovatot. Kedvenc Voldemortunk bő egy évvel ezelőtt érkezett a csapathoz, és elmondható róla, hogy ritkán felel riporteti kérdésekre. Most megtette. A válaszait hajtás után olvashatjátok. 

 

Hogyan hívnak a csapattársak?

Shelvs. Csak ilyen egyszerűen.

Ki a legnagyobb karakter a keretben?

Van néhány. DeAndre (Yedlin) mindig mosolyog, egyfolytában pezseg, és megnevetteti a többieket.

Mi volt a beavatási dalod, amikor csatlakoztál a Newcastle Unitedhez? 

Elvis Presleytől a Suspicios Mind. Szeretem Elvist és a régi vonalas dallamokat. Kicsit adtam is Elvist, de nem volt az igazi.

Ki a legközelebbi barátod a fociban?

Valószínűleg Jack Colback. Amióta csak a klubhoz érkeztem, nagyszerűen viselkedett velem. A pályán nem mindig szerepelünk egyszerre, de a azon kívül sok dolgot csinálunk együtt.

champo Mark29

Ki volt a legkeményebb ellenfél eddig a szezonban?

Nem igazán játékosok, sokkal inkább csapatok. A legnehezebb a Huddersfield ellen, a mód, ahogyan passzolnak... Végig játékban kell maradni, koncentrálni, és kontrákkal lecsapni rájuk.

Mi a mezszámod, és van-e valami jelentősége?

A 12-es. Nem akartam a 12-es lenni, de csak ez volt, amikor csatlakoztam a csapathoz. Mindig nehéz, ha a szezon felénél érkezel, mert csak az van, ami megmaradt. Viszont nyáron nem nagyon foglalkoztam azzal, hogy megváltoztassam, végül is ez csak egy szám.   

champo Mark29

Van-e kedvenc emléktárgyad az eddigi karrieredből?

Van egy pár mezem azokból az időkből, amikor a Liverpoolban játszottam. Suarez, Torres, Gerrard. Ezeket mondanám.

Mi volt a legkínosabb pillanat a karrieredből?

Amikor a Liverpool játékosaként kiállított a Manchester United ellen (2012 szeptemberében). Mintha egy mérföldet kellene sétálnod lefelé a pályáról, egy sötét alagútban. Este pedig semmit nem akarsz csinálni, csak kikapcsolni a telefonodat és elfelejteni az egészet.  

champo Mark29Melyik csapatnak szurkolsz? 

A West Ham Unitednek, onnan származom. Persze magától érthetődően már összetartozunk a Newcastle Uniteddel is, és hatalmas szeretetet érzek a klub iránt. Nem lenne gond a West Ham ellen játszani. Ők találták ki anno a 'Harry Potter eljön érted' rigmust. Ez az ő ugratásuk. Jó lesz visszamenni és játszani ellenük.  

Hol fog végezni a Newcastle ebben a szezonban?

A kezdetektől fogva úgy állunk hozzá, hogy az első helyen végzünk. Ez a célunk, és úgy néz ki, magától érthetődő, hogy így is lesz. Meg kell nyernünk a meccseinket, nem számít, hogy hogyan. Persze akár úgy is játszhatnánk, mint a Barcelona, de a legfontosabb mindig az, hogy újabb három pontunk legyen a tabellán. 

Ennyi volt a rövid kérdezz felelek Jonjoval. A tegnapi napon még annyi történt, hogy Rafa Benítez megerősítette a télen már elhangzottakat, azaz hogy NEM KÍVÁNJA ELADNI Aleksandar Mitrovicot, viszont nyáron csatárt akar venni. Sajnos a védelemben akadnak gondok a szombati, Birmingham elleni bajnoki előtt. Yedlin biztosan nem játszhat, és valószínűleg Cirian Clark sem lesz bevethető. Előbbi játékos helyén valószínűleg Anita játszik majd, de akár Mbemba is bevethető. A kongói ugyanakkor Clark helyére is beférhet, ahogyan akár Grant Hanley is. Mbemba kapcsán egyébként sokkal inkább felmerült a távozás lehetősége, hiszen rotálás ide vagy oda, összesen nyolc bajnokija van ebben a szezonban, ami akkor is kevés, ha azt vesszük, hogy voltak kisebb sérülései és részt vett azt ANK-n is.

Más egyéb nem változott, a haditerv továbbra is csak annyi, hogy nyerni kell a meccseket, mert a riválisok nagyon nem akarnak hibázni.

Hajrá Newcastle!

Mark29