átigazolások Champo Mark29Ahogyan azt várni lehetett, a Championship repülő rajtot vett. Négy hét alatt lement öt forduló és egy kör a Ligakupában. A Newcastle pedig két elpocsékolt 90 perc után kiengedte a kéziféket, és végre olyan eredményeket (és lassan olyan játékot is) hoz, amit mind vártunk tőlük. A hétvégi 2:0-ás győzelem a Brighton ellen (a képen a gólszerzők, Shelvey és Lascelles) megmutatta, hogy hogyan kell minden tekintetben lejátszani a pályáról egy Champo szinten jó, a feljutásért harcoló klubot. Most két hét szünet következik, de igazán pihenni majd csak csütörtöktől lehet. Addig ugyanis tart az átigazolási időszak és egy érkezőre, na meg pár távozóra is számítani lehet még. Hajtás után az összefoglaló és egy kis értékelés. 

 

Kezdjük mindjárt az összefoglalóval:

A fenti pár perc hűenn tükrözi a mérkőzés képét. A Brighton jó csapat, így aztán természetesen megvoltak a lehetőségeik, de igazából ezekkel már csak egyenlíteni, vagy szépíteni tudtak volna. Sels két szép védést bemutatott és a kapufa is velünk volt, igaz Gouffran lövésénél meg ellenünk. Aporpó, Gouffranátigazolások Champo Mark29

Rafa Benítez korábban is dícsérte profi hozzáállása miatt a franciát, aki a szerződése utolsó évében van, ráadásul tavaly abszolút perememberré vált, így aztán logikus lépés lehetne az eladása. A Lorient vitte volna, akár kölcsönbe is, viszont a fizetése túl magas volt. Szóval Gouffran maradt, és keményen edzett tovább. Az első két fordulóban beszedett két vereség miatti változtatásoknak pedig ő lett az egyik nyertese. Az azóta zsinórban megnyert három bajnoki meccsen nem csak a pályán volt, de jól is játszott. Benítez szerint ezek után már maradnia kellene, és az biztos, hogy csak a megfelelő ajánlat esetén távozhat. Szerintem ha héten nem megy, akkor télen sem fog, és a forgatókönyv annyi lesz, hogy lenyomja ezt a szezont kisebb nagyobb beugró szerepben, és utána ingyen távozhat. Így valószínűleg könnyebben talál csapatot is magának.

átigazolások Champo Mark29Pár szót a két újoncról. DeAndre Yedlin érkezése ugyanis közel sem jelentette a bevásárlás végét. Érkezett a veterán Daryl Murphy. Az ő leigazolásának sok minden ellentmondt, (leginkább az utóbbi évek newcastlei transzfer politikájának) pedig szerintem az egyik legnagyobb biznisze Rafának a 33 éves ír csatár megszerzése. Murphy az elmúlt három évben az Ipswich színeiben 67 gólt szerzett, ha minden sorozatot számolunk. Ha valaki, akkor ő tudja, hogy hogyan kell a Champo közegben eredményesnek lenni. Ha Gaylenek talán nem is, de Mitrovicnak, Pereznek és Armstrongnak (ha nem adják kölcsön) rengeteg segítséget jelenthet már csak ha az edzéseken együtt dolgoznak.

átigazolások Champo Mark29A másik újonc pedig a marokkói Achraf Lazaar, aki egy 24 éves balbekk, de ezen az oldalon akár a középpályán is bevethető. A Palermoból érkezett, benne azért több rizikó van, mint a egy szigetországban már ismerős játékosban, de az eddigiek alapján szerintem bízhatunk Benítez döntésében. Ha már Casablancaban született, akkor reméljük, hogy "this is the beginning of a beautiful friendship".  

Hogy várunk-e még valakire? A Skysports információi szerint a Chelsea ghánai játékosa, Christian Atsu kölcsönbe érkezhet. Ő lehet az a szélső, akit Rafa még szeretett volna, azaz ezzel készen is lehet a kerete.

A távozó oldalon is várható mozgolódás. Cheick Tioté valószínűleg már ma aláírhat a Galatasarayhoz azok után, hogy tegnap a neten több kép megjelent arról, ahogyan az isztambuli repülőtéren "dzsesszel". Az érte kapott 1.5 millió euró a mai piaci viszonyok között aprópénz, de Tioté is szolgált annyit már Newcastleben, hogy nem rajta kell nyerészkedni. Sokkal inkább Moussa Sissokon, aki két szék között csúnyán seggre eshet. Ráadásul a két szék jelen esetben nem a Newcastle és valamelyik másik klub, hanem a nagy szája, és a túlértékelt képességei.

átigazolások Champo Mark29A francia tulajdonképpen május óta picsog, hogy menni akar. Pontosabban ez így nem igaz. Majdnem minden átigazolási időszakban felmerül, hogy ő annyira jó játékos, hogy magasabb szinten kellene játszania. Nos, szerintem ezekkel az infókkal ő és a managementje árasztják el a médiát. Csak mivel soha nincs komoly ajánlat, az "ablak" bezárása után Sissoko mindig tagad és azt mondja, hogy ő bizony nem akar menni sehová. Most, valószínűleg a PL kiesés és az EB ezüstérem hatására taktikát váltott. Nyílt sissakkal közölte, hogy menni akar. A Newcastle pedig szépen túlárazta. Nem is nagyon akadnak kérők. Sissoko pedig nyilatkozik össze-vissza, legutóbb már arról beszélt, hogy nem fair vele a klub, amiért ennyiért (35 millió font, vagy euró, végül is mindegy) árulja, holott másfél millió fontért vették. Na de álljunk meg, Jóbarát! Eddig nem arról volt szó, hogy Te olyan baromi jó vagy?! Ettől függetlenül szinte biztos, hogy Sissoko menni fog, és nem tölti ki a 2019 júniusáig szóló szerződését. Csak kérdés, hogy hová, és mennyiért. Illetve, hogy három napon belül, vagy csak januárban. 

Eddig 15 játékos távozott és 11 érkezett, de majd a hét második felében lehet szemezgetni és megvitatni, hogy ki mennyire elégedett ezzel az átigazolási időszakkal.

Addig is szusszanhatnak egyet a fiúk.

Hajrá Newcastle!

Mark29