Tegnap délután semmi különös nem történt. Megint játszott a Newcastle, ezúttal az FA kupában, a Watford ellen. Steve McClaren tanítványainak nem hogy megint megvoltak a ziccereik, de ezúttal uralták is a mérkőzést. Ettől függetlenül megint a szokásos forgatókönyvet láthattuk. A helyzeteket megint nem tudták értékesíteni, viszont megint jött egy gól az ellenféltől – na jó most nem az utolsó 15 percben – és megint vereség lett a vége. Zsinórban negyedszer 0:1, miközben mindegyik találkozón legalább három ziccert hibáztak Mitrovicék. 

newcastle Mark29 FA kupa

Hátul pedig mindig adódik egy baki, amiből bemegy az az egy gól. Az Everton és a West Brom ellen a kapusok hibáztak, az Arsenal ellen Perez védekezett rosszul. Ezúttal pedig a szezon legjobbja, Georginio Wijnaldum passzolt hátra egy labdát, amire a védők nem számítottak, Troy Deeney viszont igen. Hajtás után a meccs összefoglalója.

 

Az alábbi összefoglaló nem igényel külön kommentárt:

Tényleg, nem találok szavakat, illetve magyarázatot arra, hogy mi történik a csapattal. Látszik a hajtás, az akarat. Viszonylagosan jó a védekezés, jól felépítettek a kontrák, bejönnek a cselek, passzok, de valahogyan az utolsó mozdulatoknál mindig a rossz megoldást választják. Mentális mélypont.

Ezek után mi várható majd kedden a Manchester United ellen? Most azt mondom, jobbak leszünk majdnem minden statisztikában. Kivéve egyet. Így pedig 1:0-ra nyernek a Vörös Ördögök. 

Az új, 3-5-2-es felállással sem volt akkora gond, pláne, hogy McClaren talán belátja, hogy Janmaat szélső középpályásként jobb lehetne, mint védőként, valamint Kvin Mbabu-t játszatni kell. Cissé és Riviere pedig hiába tér vissza hamarabb, mint előzetesen írták, csatárra van szükség. Mitrovicnak kell egy kis pihenő, mert teljesen szétcsúszott. Szünet kell neki, hogy metálisan rendben legyen (hogy belője a ziccereket), viszont a jelenlegi körülmények között nincs lehetőség arra, hogy pihentessék. 

newcastle Mark29 FA kupa

 McClaren szerint a háttérben vért izzadnak az átigazolási piacon, amit alátámaszt az is, hogy a nemzetközi sajtóban minden nap megjelenik egy-két pletyka a Newcastle állítólagos kiszemeltjeiről. A gond csak az, hogy egyre kevésbé vonzó a fekete-fehér mez, és így egyre nehezebb lesz minőségi erősítést szerezni. A külföldiek ránéznek a tabellára, és nem nagyon akarnak jönni, az angolok meg jóval drágábbak, így a Newcastle vezetősége üzletel körülményesebben. 

 Kedden a St. James' Parkban valami véget ér. Vagy a vereség sorozat, vagy Steve McClaren newcastle-i karrierje. Ha egyik sem, akkor nagyon nagy a baj.

Hajrá Newcastle!

Mark29