Jó, lehet, hogy nem a legjobb szóvicc, de most ez jutott az eszembe. Szombaton délután  - magyar idő szerint  - 16:00-kor a West Ham United látogat a Szentélybe. Lehet, hogy sokan kedvelik a kalapácsosokat a Green Street Hooligans, azaz a Huligánok című ikonikus futballszurkolós film miatt, de ezt mi most leszarjuk. Kell a 3 pont és ezt még az öreg McLaren is megmondta: nincs mellébeszélés, nincs vereség jó játékkal, csak a győzelem elfogadható.

Tavaly egy jó Jonas kellett ahhoz, hogy a szezon utolsó meccsén 2-0-ra legyőzzük a West Ham Unitedet és bentmaradjunk a Premier Leagueben. Azóta igencsak változtak az idők, de sajnos egy valami megmaradt. A kisés elleni küzdelem. 

 

Természetesen nem lehet elmenni szó nélkül a hét fontos eseményei mellett.

Leigazoltuk Jonjo Shelveyt, aki szerintem kezdőként lép majd pályára a West Ham ellen - már csak azért is, mert Mr T. - Tioté Kínába igazol(t). Erről csak annyit, hogy bár igen csak összekapta magát az utóbbi meccsekre Cheick, sajnos már nem az a játékos, aki pár évvel ezelőtt volt: lelassult, főleg gondolkodásban, és már fizikailag sem a régi. Ha valóban 8 millió Fontot adnak érte, vigyék!

Shelveyre visszatérve, a kopasz, 23 éves, ANGOL srác, rendkívül szimpatikusan nyilatkozik: elmondta, hogy 2 londoni klubot is elhajtott, ő hozzánk szeretett volna igazolni és még az apjának is arról mesélt, mennyire jó lenne 50.000 geordie előtt pályára lépni. Nem érezte jól magát Swanseaban, megváltás neki az új környezet, imádja a várost, az embereket, csak mosolyog és persze mindent megtesz azért, hogy meghálálja a bizalmat és a 12 (vagy 14 ) millió Fontos vételárat. Ami érdekes lehet, az az, hogy nem játszott 90 percet november óta, de az biztos, hogy hajtani fog amíg bírja. El is várjuk!

A másik őj igazolásról kevesebb szó esik, Henri Saivet is hivatalosan Newcastle játékos lett. A Franciaországból érkezett fiatal középpályás, középen és a szélen is bevethető. Kérdés, hogy hova teszi őt McLaren, mit vár tőle? Rombolást vagy építést? Elfutásokat, vagy kemény védőmunkát? Beadást, cseleke, kulcspasszokat, vagy azt, hogy minden támadás után visszaérjen védekezni? Ez hamarosan eldől, meg lennék lepve, ha kezdőként lépne pályára, de csereként egy jó 20 percet remélem kap majd - csak, hogy lássuk, hogy mozog a srác!

No és akkor a múltheti meccs, ha már az érkezőket kitárgyaltuk. Igazi klasszikust láthattunk a Manu ellen, ahogy már Márk is megírta. 0-2-ről jöttünk vissza, Wijnaldum, Mitro és Dummet is gólt lőtt, a sors iróniája, hogy 3 rúgott góllal is csak 1 pontot szereztünk. Remélem, hogy ez lélektanilag többet ér, mintha mondjuk az előző fordulók valamelyikében lőttünk volna hármat és akkor kicsit jobban állnánk a tabellán. De ez van, ezt kell szeretni, ezen már nem változtathatunk.

És akkor a West Ham.  A londoni csapat baromi jó formában va, 9 meccs óta veretlenek, utóbbi 4 meccsüket meg is nyerték. Payet visszatért sérüléséből, bombaformában van és ez meg is látszik a csapat eredményein. Egyértelműen őt kell megfogni. Reméljük az új kopasz bulldogunk megharapdálja ezt a francia csirkét, aki nem mellesleg a szezon egyik legjobb igazolás a Premier Leagueben. A SkySportsnál 2-1-es vendég sikert tippelnek - menjenek a jó édes anyjukba - én azt mondom X-nél rosszabb nem lesz, ha nem kapunk hülye gólokat. Náluk Enner Valencia is elég jó formában van ( a VB után ő volt az egyik, akit felírtam magamnak, hogy szívesen látnám fekete-fehérben :) reméljük Colo és Mbemba eltakarítják majd.

Ehhez és a múltkori meccshez is hozzátartozik, hogy Mitrovic végre ismét gólt szerzett, ami önbizalmat adhat neki. Egyrészt nagyon határozottan elvállalta és be is vágta a kiharcolt tizenegyest, másrészt pedig egy Manu ellen szerzett gól azért mindig jól az ember önbizalmának, pláne hazai pályán. Plusz ugye Wijnaldum is betalált, akinek nagy megy a St James' Parkban, mind a 8 gólját otthon lőtte. Ha kihasználjuk a helyzeteinket, úgy küzdünk, mint kedden és Jonjo elkapja Payet tökeit, akkor behúzzuk ezt a meccset.

A héten történt még: Thauvin lehet, hogy visszatakarodik kölcsönbe Franciaországba - tőlem mehet is, aztán remélem összekapja magát, vagy eligazol nekem tökmindegy. Tiotéról ugye tudjuk, hogy Kínába költözik marha sok pénzért, Gouffran remélhetőleg szintén visszamegy a csigazabálókhoz és az is tuti, hogy a kölcsön játékosok közül senki nem tért haza a szezon második felére  - Toneyt leszámítva. Ez talán egy kicsit csalódás, mert Armstrongnak én nagyon örülnék, de az is igaz, hogy nem lehet azt várni, hogy 19-20 éves srácok mentsék meg a szezont (Perez, Mitro, Armstrong, Toney). Mindenképpen igazolni kell egy csatárt. Berahino szerintem teljesen rendben lenne, de tőlem Austin is jöhet, csak maradjon egészséges. Ja és ne töketlenkedjünk már, ha valakit el akarunk hozni, azt hozzuk is el és kész. Ezt a Townsend gyereket pedig nem nagyon értem - bár nem láttam túl sok Tottenham meccset, de azért nem tartom kimagaslóan nagy játékosnak. Középpályán pedig szerintem megvagyunk, már csak egy csatár kell. Jó persze védő is, de azt tudjuk, hogy esélytelen ennél a csapatnál.

És a végére egy szomorú hír - De Jong ismét megsérült, én annyira sajnálom ezt a srácot! Tavaly ott melegített előttünk, mikor a Swansea elleni meccsen voltam kint. Mosolygott, biccentet, integetett a nézőknek, majd beállt és olyan finom mozdulatai voltak, olyan meglátásai, hogy azt gondoltam idén végre lesz egy szuper irányítónk. Gólt is lőtt nem mellesleg! Aztán megint és megint megsérült. Mikor be-be állt, látszott rajta, hogy nagyon akar, de valahogy sosem jöttek össze neki a dolgok. A lényeg az, hogy szegénynek belenyúltak edzésen a szemébe, a kontaktlencséje is rossz helyre csúszott és nagyon csúnyán vérezni kellett. Egyből kórházba vitték, sokan a legrosszabbtól tartottak, de szerencsére (?) csak egy-két hetet kell kihagynia. Tényleg biztos vagyok benne, hogy van peches focista, akkor az ő. Jobbulást pajtás!

A West Ham meccsre visszatérve pedig, mindenkinek jó szurkolást, jó meccsnézést és Szarka győzelmet kívánok! A TV nem adja a meccset, de streamet biztosan találunk, akár a  banok ( http://banok.myfreeforum.org/Premier_League_FA_Cup_streamek_about8.html ) akár a rojadirecta ( http://www.rojadirecta.me ) oldalon! Ha valaki tud jó HD streamet, ne habozzon, tegye közkincsé! Tippeljetek a tippjátékban és szurkoljunk együtt!