EFL Cup Mark29

A jó öreg Ligakupa. Volt már Carling, volt már Capital One, most éppen EFL (English Football League) néven fut. Ez az a sorozat, amiben a Newcastle - miután a harmadik fordulóban becsatlakozott - általában túljutott az első ellenfelén, majd a negyedik (azaz számukra a második) körben rendre elvérzett. Most egy körrel korábban, a negyedosztályú Cheltenham Town csapatát fogadjuk a St. James Parkban. Nem kérdés, hogy milyen eredményt várunk. Mitrovic visszatér.

 

 

 

Átnézve a vendégek keretét, egyetlen ismerős játékosba sem botlottam, és mivel ők  lesznek a vendégek, a pályájukról sem gondolom, hogy érdemes lenne beszélni. Sokkal fontosabb az, hogy egy sérülés és eltiltás mentes mérkőzésen simán jussunk tovább a következő körbe.

Aleksandar Mitrovic letöltötte a négy meccses eltiltását, és Rafa Benítez a legutóbbi sajtótájékoztatóján kevés dologban volt annyira biztos, mint abban, hogy a szerb csatár játszani fog a kupameccsen. A Pincér eleve elmondta, hogy egy gyors csatára volt eddig Gayle személyében, most pedig lesz már egy igazi erőgép is.

EFL Cup Mark29

Az én csapatom a meccsre. A védelem komplett cseréje, Tioté játszatása, és a Mitro-Perez duó bevetése. Tioté kapcsán érdekes ez a nagy csend. Semmit nem közölnek arról, hogy mi lesz vele, pedig a keret többi tagja körül azért van némi mozgolódás. Tim Krul valószínűleg szerződést hosszabbít, majd kölcsönbe megy az Ajaxba. Nála az a helyzet, hogy Rafa szerint védenie kell a térdsérülése után, viszont nem biztos, hogy a Champo, azaz a brutál sűrű program a legjobb rehabilitáció. Daryl Janmaat után a Tottenham és a West Ham is érdeklődik. Benítez róla azt mondta, hogy olyan játékos, aki a kedvére való, nagyon is tudná használni, kérdés ajánlanak-e érte még időben olyan nagy pénzt, amiért esetleg elengedik. Sissoko most az Inter célkeresztjében. Egyre szánalmasabb az ő szappanoperája. Saivet a St. Etienne játékosa lehet.

EFL Cup Mark29

Siem De Jong a PSV Eindhovenbe igazolt, így együtt játszhat a testvérével. A teljes szezonra ment kölcsönbe, vételi opcióval. A kiszemeltek közül Brendan Galloway a WBA-ba ment kölcsönbe, Sebastian Haller pedig cáfolta az érdeklődést. Felmerült még Bas Dost neve is, de ő tavaly sem jött a PL-be, miért jönne most a Champoba?

EFL Cup Mark29

Pár szót az elfelejtett emberről. Yoan Gouffran valószínűleg megállapodott a klubbal. A szerződése utolsó évében van, szerintem kihajtja magát a Championshipben és utána szabadon igazolhatóként mehet nyáron. Az biztos, hogy nem linkeskedik. Benítez szerint becsülendő, hogy ott van a levegőben, hogy bármikor leléphet, mégis napról napra profin edz. Valószínűleg ezért játszhatott a Reading és a Bristol ellen megnyert meccseken is, és ezért lehet, hogy megállapodott Rafával arról, hogy megfelelő kiegészítő ember lehet ebben a hosszú szezonban.

EFL Cup Mark29

Végül egy örömteli hír, hogy a játékoskarrierjét befejező Steve Harper a Newcastle kapusedzői stábjába igazolt. A Sunderlandnál eltöltött előző év után végre a "helyére került" a jó öreg Harps és tovább szolgálja szeretett klubját.

A Ligakupa meccseit továbbra is a DigiSport adja, de nem a mi meccsünket választották ebben a körben.

Hajrá Newcastle!

Mark29