EFL Cup Mark29

Kedden este, 20:45-kor Ligakupa negyeddöntő mérkőzésen lépünk pályára a Hull City ellen. Rafa Benítez hivatalosan komolyan veszi a kupát, várhatóan a lehető legerősebb kezdővel lépünk pályára. Egyrészt jó visszajelzés lesz a csapat erejével kapcsolatban, hogy mire mennek egy Premier League klub ellen. Másrészt a szombati, felforgatott kezdővel indított, és végül szerencsétlenül elbukott, Blackburn elleni fiaskót is azonnal megbocsátják még a legszigorúbb szurkolók is, ha a kupában továbbjutunk.

 

A Hull City ellen a KC Stadionban még nem szenvedtünk vereséget, az eddig lejátszott négy meccsen két döntetlent, két győzelem követett. Emlékezetes lehet a 2013/2014-es bajnoki, ahol 4:1-re nyertünk, alan Pardew viszont hétmeccses eltiltást kapott David Meyler "lefejeléséért". Legutóbb pedig a 2014/2015-ös idényben jártunk a Hullnál. Akkor simán, 3:0-ra nyertünk. (Igaz több mint egy félidőt emberelőnyben játszottunk) Az első gólt Remy Cabella szerezte (címlapra is került a klub színeiben szerzett első és egyetlen találata utáni örömével), majd Sammy Ameobi és Yoan Gouffran is eredményes volt.

A szombati meccsen Anita, Lascelles, Gouffran, Colback és Gayle is pihenőt kapott. Mondhatnánk, hogy meg is lett a rotálás eredménye, de a hivatalos összefoglaló alapján nagyon úgy tűnt, hogy minimum döntetlent éredemeltünk volna. Legalább öt lehetőségünk volt, míg a Hullnak kettő, és a másodikból be is találtak az utolsó negyedórában. Ez a vereség egy kicsit észhez térítheti a srácokat, hogy jobban kell koncentrálni, mert a Champoban senki nem jön feltartott kézzel.

EFL Cup Mark29

A győzelmi sorozat megszakadt, lehet kezdeni a következőt. Egy pillanatra a padlóra kerültünk, de fel kell pattanni, leginkább azért, nincs nagyon idő fetrengeni. A keddi kupameccs után pénteken megint bajnoki, és a Nottingham Forrest elleni meccs sem lesz sétagalopp. Robin Hoodék hét éve is megtréfálták a csapatot, és hazai pályán 1:0-ra tudtak győzni. A győztes gólt szerző Dexter Blackstock nyáron a Rotherhambe igazolt, szóval most nem kell tőle tartani. Eleve, senkitől nem kell tartani, egyszerűen csak be kell lőni legalább kéttőt abból az 5-6 helyzetből, amit bármelyik ellenfél ellen  kit tudunk alakítani.

Hogy egy PL csapat ellen is meglesznek-e a helyzetek? Kiderül, habár a kieső helyen tanyázó, a kupát valószínűleg a háta közepére kívánó Hull City ellen illene jó pár lehetőséget kidolgozni.

A mérkőzést Angliában ugyan nem közvetítik, de egyéb tv társaságokat (a magyar Digi Sport nincs ezek között) érdekel az összecsapás. Így aztán lesznek streamek, lehet a net előtt gubbasztani.

Hajrá Newcastle!

Mark29