champo Mark29

A magabiztos, Reading elleni hétközi győzelem után nincs megállás, a Champo robog tovább. A következő egy hét alatt három mérkőzést játszik a Newcastle, elsőként szombaton, a Bristol City otthonában. Rolando Aarons a nevelőegyesületéhez tér vissza, a városba, ahol gyermekkorát töltötte. Persze nem nosztalgiázni mennek a srácok, hanem pontokért. Hajtás után a hajtásról.

 

 

Úgy fest a Rafaloutiont még nem kell temetni. Vagy csak ellentétben a Fulhammel és a Huddersfielddel, a Jaap Stam által irányított Reading volt képtelen megtalálni a megfelelő taktikát? Meglátjuk, hogy mit lép a Bristol City. Az biztos, hogy 27 ezer férőhelyes stadionban nem sok üres helyet látunk majd (már ha lesz stream), a 2500 vendégjegy például napok óta elfogyott, ezért a  Fulham elleni meccshez hasonlóan lehet, hogy a geordiek most is elvegyülnek majd a hazai szurkolók között.

champo Mark29

A csapaton úgy látszik, hogy nem sokat kell változtatni, maximum a fáradtság miatt lehet kombinálni. Lascelles talán mentálisan rendbe jött, de az is lehet, hogy a Reading tizenegyest összehozó Clarkot kezdeti még ezen a bajnokin. Isaac Hayden gólt lőtt, gólpasszt adott, neki nincs gond az önbizalmával. Gyorsan le is nyilatkozta, hogy gyerekkorában, mikor a Góóól című filmet nézte, már tudta, hogy milyen jó klub a Newcastle. Na jó, elhiszem neki, de csak mert engem is megérintett Santiago Munez története.

champo Mark29

Az új kapitány. Paul Dummett hiába nem jó. Hiába követelik a kispadra, ahogyan kommentbe is írtátok, Pardew óta már a negyedik edző szavazza meg neki a bizalmat a kezdőben, Benítez pedig még a karszalagot is odaadta neki. Ettől függetlenül, jön a meccsdömping, így aztán így is úgy is rotálni kell. Jesus Gamez és a lassan felépülő Haidara is bizonyíthatja, hogy jobb "balbunkó" mint a walesi.

Nagyon nincs mit ragozni a Reading elleni történeten. meg aztán idő sincs rá. Talán majd a szeptember elején esedékes két hetes szünet alatt hosszabban lehet értékelni a Championship nyitányt.

Végül a hét trollja, egy szurkoló, aki szerda este összeállt egy közös fotóra a sérültet jelentő Moussa Sissokoval, de nem azért, mert szereti...

champo Mark29

Szombat, 16.00 óra. Bristol City. Közvetítés valószínűleg nem lesz, maximum rádió, viszont a fontosabb eseményeket a Sky Sports pár percen belül megmutatja, és ezek a jelenetek pillanatokon belül fent lesznek a világhálón.

Hajrá Newcastle!

Mark29