champo Mark29

Akinek van párja, az Valentin napját nem hagyhatja figyelmen kívül. Ha mást nem is tesz, megbeszéli a kedvesével, hogy micsoda bugyuta szokás ez, felesleges pénzkidobás. Mert nem csak egyetlen napon kell szeretni a másikat, romantikusan viselkedni, ésatöbbi... Akik viszont ezen az estén önszántukból, vagy kötelesség tudatból, egy finom vacsorával, mozival, bármilyen közös programmal ünnepelnek, vegyék figyelembe, hogy a nemzetközi labdarúgást nem nagyon érdekli a szerelmesek napja. Amellett, hogy a BL-ben is negyeddöntőket rendeznek, a Championship mezőnye is hétközi fordulót tart, a Newcastle számára egy rendkívül fontos meccsel.

 

Elég persze a telefont magunknál tartani, és rendszeresen csekkolni az eredményeket, jelen állás szerint ugyanis semmilyen TV nem közvetít a Carrow Roadról. Pedig, kiindulva abból, hogy a két csapat őszi meccse micsoda thriller volt, talán érdemes lett volna. Íme, egy kis emlékeztető, többek között Dwight Gayle mesterhármasával:

Ezen a meccsen volt minden, mint a búcsúban, és itt romlott el valami nagyon a Norwich szezonjában. Addig nagyon simának tűnt a Kanárik visszajutása, viszont azóta komoly botlásaik vannak, és jelenleg a rájátszás elérésére van reális esélyük. Emiatt valószínűleg nagyon szeretnék megszerezni a Newcastle skalpját, amire nagyon várnak a Brighton, a Huddersfield, a Reading, de még a Leeds szurkolói is.

A Newcastle viszont idegenben idén sokkal jobb, mint otthon. A St. James' Parkban csak a liga hatodik legjobb teljesítményét nyújtják, idegenben viszont torony magasan az elsők, így lehet az, hogy összetettben is vezetnek. Legutóbb pl. a Wolverhampton ellen szenvedték ki a srácok a győzelmet. A Farkasok persze picsognak. Mitrovicot ki kellett volna állítani, Lascelles kezezett a tizenghatoson belül, minimum döntetlent érdemeltek, stb. Ez igaz is lehetne, de azt hiszem, hogy a St. James Park beli meccs után jobb, ha csendben maradnak. Két hatalmas egyéni hibából szereztek két találatot.

champo Mark29

Egy hervatag beadás után ajándék gólt kaptak a 20. percben, amikor Mbemba a saját kapujába fejelt. A második gól előtt pedig Ayozé Perez töketlenkedett a saját térfelének közepén. Persze, az elsőért nem kell elnézést kérni, és a másodikat is kihasználták szépen, de előtte és utána eltöketlenkedték azokat a lehetőségeket, amiket nekik kellett volna kidolgozni. A végén egy sárgalapos belépő miatt kiállították Anita-t, és emiatt a meccs miatt meszelték el később Shelveyt. Szóval szívtott a csapat eleget a Wolves miatt, ennyi mák már igenis járt. Mert való igaz, Mitrovicot simán ki lehett volna állítani, amikor a kapust támadta, azaz letaposta. Senki nem szólhatott vola semmit a második sárga miatt, de a lassítások alapján az azonnali piros is megmagyarázható.

champo Mark29

Kanyarodjunk viszont vissza a keddi mérkőzéshez. Egy nagyon komoly sorozat kezdete lesz ez az összecsapás. A Norwich után ugyanis következik az egyre veszélyesebb Aston Villa, és a szezon talán legpechesebb csapata a Bristol City, akik rengeteg pontot hullajtanak el nyerő helyzetből de egyszer ki fog jönni nekik a lépés. Ez a két meccs lesz hazai pályán, majd jön nyolc nap alatt, a Brighton, Huddersfield, Reading trió, ráadásul mindhárom meccs idegenben. Négy nap múlva a Fulham, és csak ezután lesz egy egyhetes szünet. Jól hangzik. Remélhetőleg végig rendelkezésre áll majd a fenti képen látható Dwight Gayle, aki a Norwich ellen már a keretben lesz, de ha nem muszáj, akkor valószínűleg nem fog játszani.  

Ha nézni nem is tudjuk, de követni mindenképpen érdemes lesz a meccset, mert Valentin nap ide vagy oda, nem lesz szakra-kanári romantika. Ha nagyon akarjuk, akkor ez még rímelt is, igaz elég gyengére sikerült. Reméljük a srácok jobban fognak focizni, mint ahogyan én verselek.

Hajrá Newcastle!

Mark29