champo Mark29

Ma este, 20:45-től a Sky Sports által is közvetített mérkőzésen a Newcastle United a Queens Park Rangers csapatát fogadja. Az elbaltázott átigazolási időszakon nem sokáig lehet keseregni, mert a Reading három pontra felzárkózott. Igaz, hogy két meccsel többbet játszottak, de nem hibáztak, ezért mi sem tehetjük. A botrányos kupaszereplés után újra a lehető legerősebb kezdővel kell pályáralépnünk, persze kérdéses, hogy Dwight Gayle hiányában például csatárposzton ki lehet a legjobb megoldás?

 

Az teljesen egyértelmű, hogy a védelembe Lascelles, a középpályára pedig Shelvey és Diamé visszatér. Utóbbi szerencsére nincs nagyon elfáradva, tekintve, hogy Szenegál négy afrika kupa meccséből összesen egy volt, amin játszott. az utolsó csoportmeccsen kapott 90 percet. Chancel Mbemba is visszatért Newcastlebe, miután Kongót a negyeddöntőben kiejtette Ghana. Ebből viszont az is következik, hogy Christian Atsu még nem tért vissza a Tyne partjára.

champo Mark29

Biztos vagyok benne, hogy Rafa Benítez óvatosabb lesz, pedig én a fenti kezdőt küldeném pályára a QPR ellen. Valószínűbb, hogy Shelvey kap maga mellé egy szűrőt (Colback/Hayden) Diamé megy eggyel előrébb és csak egy igazi csatáér lesz. Hogy ki legyen? A kupameccsen mindent elrontó, frusztrált Mitrovic? Vagy a mindenféle görcs nélkül, totál lazán és így eredményesen játszó veterán Murphy? Utóbbit mondhatnánk az ésszerű megoldásnak, viszont hosszú távon Mitrovic mindenképpen jobb megoldás, ezért nem biztos, hogy jegelni kellene egy peches meccs után.

A vendégeknél mindenképpen érdemes lesz figyelni a Fulhamtől az utolsó pillanatban igazolt Matt Smith-re, aki a nyitófordulóban győztes gólt szerzett ellenünk a Craven Cottage-en.

Az igazolások kapcsán nagyjából egyetértek az előző poszt kommentelőivel. Most megvagyunk tavaszra minden poszton, viszont jó lett volna olyan embereket hozni (Townsend, McCarthy) akik a következő - remélhetőleg PL - szezonban is erősítést jelentenek.

A Brighton csak holnap játszik, jó lenne egy kis nyomást gyakorolni rájuk azzal, hogy ma este simán legyőzzük a szebb napokat is látott QPR-t.

Hajrá Newcastle!

Mark29