champo Mark29

Szombaton délután az első, az utolsó ellen. A Newcastle a Rotherham Unitedet fogadja. Persze az, hogy az "első", egy kicsit csalóka kijelentés, hiszen a Brighton egy meccsel kevesebbet játszott. Viszont az, hogy akutális vendégünk az utolsó, az nem is lehet kérdéses. Hat egységgel vannak lemaradva a 23. Wigan mögött, és kilenc pontra van előttük a még éppen bentmaradó, 21. Burton Albion. Az idegenbeli meccset Christian Atsu bombagóljával tudtuk behúzni. Ha van meccs, amit meg kell nyerni, az ez. Mindegy, hogy milyenek a körülmények.

 

A Championshipben persze vannak érdekes dolgok. Érdekes bírok is. Ettől függetlenül a hétközi kupamérkőzés sikere biztosan jó hatással lesz a fiúkra. Benítez elégedett volt a játékkal, azoknak a teljesítményével, akik eddig kevesebbe játszottak és újoncokkal is.

champo Mark29

A mérkőzés hőse egyértelműen Jonjo Shelvey volt. Az első gólnál a tizenegyes előtt ő ugratta ki Gouffrant, majd utána a másik két találatnál is ő adta a gólpasszokat. A jelenlegi keretben ő az egyetlen középpályás, aki tudja szervezni a játékot. Remélhetőleg most már nem történik semmi sem, ami miatt esetleg nem léphet pályára.

A mérkőzésről a brit tv-k lemondtak, viszont külföldi csatornák megvették a jogot, azaz biztosan lesznek streamek a 16:00-kor kezdődő találkozóhoz. 

A kezdőben valószínűleg most nem vetnek be senkit az ifjú titánok közül, de a padra simán odaférhet közűlük valaki. 

Ez az a meccs egyébként, amin igazán nincs mit beharangozni, meg kell nyerni és kész. Túl sok botlás volt már idén a St. James' Parkban, a győzelmen kívül most semmilyen eredmény nem elfogadható.

Az átigazolási pletykákról annyit, hogy már Sky Sportsos források is írtak arról, hogy Andros Townsensd vissza szeretne térni a klubhoz. Ha tényleg visszaengedik 13 millió fontért, akkor nem lenne rossz húzás a megszerzése.

Hajrá Newcastle!

Mark29