champo Mark29

Az FA kupa hétvége után visszatér a bajnokság, a Newcastle pedig a Championship középmezőnyébe tartozó Brentford FC vendége lesz szeombaton 16:00-kor. A Birmingham City ellen az múlt héten elért 1:1-es végeredmény azt jelenti, hogy újra kell majd játszni a kupameccset, amire majd a hét közben, egészen pontosan január 17-én kerül sor a St. James' Parkban. A továbbjutó az Oxford Unitedet kapta, azaz mindkét gárda jó eséllyel mehet még egy kört, ha most továbbverekszi magát. A Birmingham City a 13. helyen kellő messzeségben van a kieső zónától és a playoff helyektől is, így aztán tartalékolhatnak. A Newcastlenek ezzel szemben nagyon kellenek a pontok, hogy a Brighton ne tudjon meglépni, illetve a Readinggel szemben megmaradjon a hat pontos előny. Hajtás után rövid beharangozó.

 

champo Mark29

A címoldalon lévő kép két fontos momentumot örökít meg. Az egyik, hogy Daryl Murphy megszerzi a vezető gólt a kupameccsen, a másik, hogy a Birmingham kapusa ütközik aleksandar Mitrovic-csal. A szerb támadó térdénél a hús egész egyszerűen szétnyílt a stopliktól, valami csodával határos módon nem szakadt a szalag és nem tört a csont. Így is 3-4 hetes pihenőre számíthat. Pont amikor Rafa Benítez 4-4-2-vel kezdett. Többcsatáros felállás volt már persze korábban is, de általában akkor, ha az eredmény úgy kívánta, például a Norwich elleni 4:3-as meccs hajrájában. Most viszont így is kezdtünk volna, de 10 perc után változtatni kellett.

Az árnyékék Diamé az afrika kupán, így aztán kérdéses, hogy Ayozé kerül-e a csapatba, vagy esetleg Murphy, aki így Gayle mellett lehet a második csatár. A felállás egyébként most még mindenképpen fel lesz forgatva, ez lesz ugyanis az ötödik, azaz utolsó meccs, ahol Jonjo Shelvey még nem játszhat. 

Nagyon a statisztikákkal nem érdemes komolyan foglalkozni, ugyanis ez lesz mindössze a tizenegyedik meccsünk a Brentford ellen. Döntetlent még nem értünk el, hét győzelem mellett háromszor kikaptunk. Utoljára az 1992/1993-as szezonban voltunk náluk vendégségbe. Ezek a számok, aztán hogy mi lesz most hétvégén, az  már más kérdés.

A Brighton eközben a 11. helyezett Preston North End vendége lesz, és még van egy elmaradt meccsük is. Figyelni kell rájuk is, ahogyan Readingre is, akik tegnap lejátszották az elmaradt meccsüket a QPR ellen. Szerencsénkre kikaptak, így maradt a hat pontos különbség a javunkra. 

A mérkőzést a helyi BBC rádión kívül semmi nem közvetíti, maradnak tehát az (úgy ahogy) élő eredménykövetésre szakosodott oldalak.  

Hajrá Newcastle!

Mark29