champo Mark29

Boldog Új Évet minden kedves olvasónknak! Amennyiben igaz az a mondás, hogy az új évet úgy kezdjük, ahogyan a régit befejeztük, akkor ma délután jó előjelekkel ülhetünk le a streamek elé, hogy megnézzük a Newcastle blackburni vendégjátékát. December 30-án ugyanis a Newcastle a Nottingham Forestet, akik az "odavágó bajnokin" - jelentős bírói segítséggel - nyerni tudtak. Most pedig az a Blackburn Rovers lesz az ellenfél, akik hatalmas szerencsével, egy hajrában szerzett góllal mind a három pontot elhozták novemberben a St. James' Parkból. Jöhet a "bosszú" 2.0.

 

A Newcastle háza táján talán a legfontosabb hír, hogy a mai meccs után Mohamed Diame, Chanchel Mbemba és Christian Atsu elutaznak az Afrikai Nemzetek Kupájára, és csak Szenegál, illetve Ghána szereplésén múlik, hogy mikor láthatjuk őket újra Newcastle mezben. Éppen ezért valószínűleg Diamét és Atsut beveti Rafa Benítez a Blackburn ellen. A maradék egy afrikai játkosunk Lazaar nem utazik, mert nem hívták be a marokkói válogatottba.

A Blackburn ellen eléggé kiegyensúlyozott a mérleg. Ez a mostani lesz a 128. bajnoki mérkőzés ellenük. 51 győzelem, 26 döntetlen és 50 vereség, a gólarány pedig 189:189. Az összes meccs tekintetében is hasonló számokat kapunk, egy egész picit lesz csak nagyobb a newcastle-i fölény.

A mérkőzés természetesen a Newcastlenek is fontos, de a hazaiaknak egyenesen élet-halál kérdése. Három pontra vannak a 21., még bennmaradást érő helytől, de az ott tanyázó Cardiff City egy meccsel kevesebbet játszott náluk. A Celticben brillírozó anthoni Stokes mellett olyan, Premier League-et is megjárt játékosaik vannak a keretben, mint Danny Graham, Marvin Emnes, Wes Brown, vagy éppen az a Danny Guthrie, aki 2008 és 2012 között 104 tétmérkőzésen viselte a Newcastle mezét is.

champo Mark29

Az én kezdő tizenegyem ez lenne, de valószínűleg Benítez óvatosabb duhaj lesz, és - kiesőjelölt ellenfél ide vagy oda - idegenben nem fog két klasszikus csatárral kezdeni. A keret kapcsán azt még érdemes leírni, hogy újra egészséges az eddig kisebb sérüléssel bajlódó Grant Hanley, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a Blackburn mezét - és csapatkapitányi karszalagját - éveken kereszül viselő skót védő egyáltalán a kispadra odaférhet.

Végezetül pár pletyka, amit az elmúlt napok hoztak. Ruben Loftus-Cheek esetleges kölcsönvétele mellett szóba került a Bournemouth játékosának, Callum Wilsonnak a leigazolása is. A csatár az elmúlt szezonban szenzációsan kezdett, de utána súlyos sérülést szenvedett. Felépült ugyan, viszont egyelőre még nem találta meg a régi formáját. Rajta kívül még egy név merült fel. Szintén kölcsönbe érkezhetne az egykori Manchester United játékos Tom Cleverley, akit úgy fest, tudna nélkülözni az Everton a tavaszi szezonra. Ízlelgessük a neveket. A piac megnyílt, elvileg mehet az üzletelés.

Délután pedig, aki nem dolgozik, keressen egy streamet a Sky Sports közvetítéséhez.

Hajrá Newcastle!

Mark29