champo Mark29

Pénteken este 20:45-től egy igazi visszavágót szeretnének látni a Newcastle szurkolók. A St. James' Parkban telt ház lesz, ezt már a mérkőzés előtt két nappal leközölte a klub vezetősége. December másodikán ugyanis arcpirítóan elcsalták a Nottingham elleni mérkőzésünket. Két jogtalan kiállítás, két jogtalan tizenegyes. Egy meg nem adott gól nekünk. És még így is sokáig partiban voltunk, alig tudott nyerni a Forest 2:1-re. Az most egy dolog, hogy a legutóbbi - szintén érdekes körülmények között elveszített -  mérkőzésünk után a Brighton átvette a vezetést a tabellán. Akárhogyan is állnánk, a Nottingham elleni meccset most presztizsből hozni kell.

 

A két kiállítást is összeszimuláló Henry Lasbury sérülés miatt nem lép majd pályára, de az az igazság, hogy nekünk nem is az ellenféllel kell foglalkoznunk mostanában. Sokkal kardinálisabb kérdés, hogy milyen bírót kapunk. A Sheffield ellen végül is nem kaptunk meg két jogos tizenegyest, és elmaradt két esetben is a kiállítás. A bíróknak régen sem volt kedvence a Newcastle, de ez most már tényleg elég dühítő. Nos, ezúttal Keith Stroud fújja a sípot, aki legutóbb augusztusban vezetett a Newcastlenek, a Brighton elleni idegenbeli meccsen, ahol 2:0-ra győzni tudtunk.

champo Mark29

Nálunk ami érdekes kérdés, hogy vajon Rafa Benítez meglépi-e végre azt, hogy Gayle mellé Mitrovicot is beteszi a kezdőbe? Na meg a képen háttérben figyelő Christian Atsu is pályán lehetne rögtön a kezdő sípszótól. Ők ketten a Sheffield elleni is nagyon jól szálltak be a játékba. Talán ha Mitrovic jön előbb, nem Ayozé, akkor több egyenlítési lehetőség lett volna.

Shelvely hiányában mindenesetre változtatni kell a taktikán, mert középről nem mennek a gyilkos passzok Hayden és Colback részéről, maximum az öngyilkosok. Mivel nem igazán látni, hogy melyik belső középpályás vehetné át a kreatív, irányító szerepkört, inkább talán máshogyan kellene erőltetni a támadásokat. Ezt Benítez is tudja, és amíg magabiztosan az első két hely egyikén tanyázunk, eszünkben sincs kritizálni.

Mérkőzést nem közvetíti a TV sem brit földön, sem máshol, így aztán csak az eredménykövetés marad.

Hajrá Newcastle!

Mark29