champo Mark29

Pénteken este 20.45-kor folytatódik a Championship, méghozzá egy Sky Sports által élőben közvetítendő Newcastle meccsel. Az ellenfél a Nottingham Forest lesz. Az utolsó idegenbeli bajnoki ellenük szintén a Champoban volt,  és akkor, 2009 októberében Dexter Blackstock góljával a Forest otthon tudta tartani a három pontot. Most ennek nem szabad megtörténnie.

 

Persze akkor a Nottingham egy feljutásra ácsingózó csapat volt, akik végül a harmadik helyen végeztek, és bár a rájátszásból egyből kiestek, de akkor is komolyabb játékerőt képviseltek a mai csapatuknál. Igaz, most jó passzban vannak, legutóbb 5:2-re verték idegenben a Barnsleyt. A kupakiesés utáni sebeket tehát nincs idő nyalogatni, újabb feladat vár a srácokra. 

champo Mark29

Mi viszont ne  menjünk el mellette. Bennem ez a Hull elleni meccs elég vegyes érzelmeket gerjesztett. Az első félidőben úgy éreztem, hogy sokkal jobbak vagyunk, előbb-utóbb jönnek a gólok is. Aztán a másodikban feljött a Hull, és azt gondoltam, ez nem lesz meg, mert erősebb a jelenleg a PL-ben kieső helyen álló csapat. A kiállítás után megint azt gondoltam, hogy meg lesz, Diamé gólja után pedig (abban a 90 másodpercben) pláne. Amikor azonban Snodgrass egyenlített akkor két dolog villant be. Egyrészt, hogy újabb gólt nem fogunk lőni, másrészt hatalmas lélektani előny lesz. a Hullnál a tizi párbajnál.  A bekapott gól egyébként nálam nem csak Sels hibája. Oké, hogy rossz helyre ütötte, viszont Lazaar totál elbambult, az ő embere volt Snodgrass. A tizenegyesek meg? Atya ég. Shelvey és Gouffran lövésére nincs magyarázat. Gayle úgy akarta rúgni, mint Atsu, csak neki nem befelé pattant a keresztlécről.

Összességében nagyon könnyen juthattunk volna az elődöntőbe, ahol meggyőződésem, hogy több esélyünk lett volna a Manchester United ellen, mint a Hullnak. Viszont ez volt a vállalható sorozat. Az F.A. kupába csak akkor szabad energiát fektetni, ha a bajnokságot több mint 9 ponttal vezetjük januárra. Vagy legalább is a harmadik helyezettet ennyivel megelőzzük. Egyébként túl nagy rizikó.

champo Mark29

Vissza a pénteki meccshez. Két és fél évvel ezelőtt Jamaal Lascelles és Karl Darlow pont a Nottingham csapatától érkezett, majd mentek is vissza egy szezonra kölcsönbe. Azóta sok minden változott. Lascelles alapember, csapatkapitány lett, míg Darlow az első számú kapus. Előbbi a fiatal kora ellenére is nagyon erős egyénisége, utóbbi a sérülések és Sels baklövései miatt. Mindketten a kezdőbe várhatóak. Íme az én tizenegyem: 

champo Mark29

Anita nem volt jó kedden, el is fáradt. Talán mondjuk emiatt Clark helyett Mbemba is elférne. Lazaar is végig tolta, hibázott is egy nagyot, Dummett talán jobb lenne most. Középen Hayden - Colback csere. Gouffran hiába szinte kabala (minden meccsen kezdő volt amit a szezonban myertünk), 120 perc van a lábában keddről, nulla sikerélménnyel. Atsu meg veszélyesebb volt a bal szélen sokkal, amikor beállt. Shelvey fegyelmi ügyében elnapolták a döntést, ezért lehet, hogy csak jövőre tiltják el. Őt egyértelműen játszatni kell, minden támadásnak ő az agya. Diamé és Gayle széthajtották magukat, és nem is játszottak jól, ezért lenne indokolt Ayozé és Mitro játéka.

A kupa kudarcot fel kell dolgozni, aztán továbblépni. Két rosszul sikerült meccs nem a világ, csak ne csináljunk rendszert belőle.

Hajrá Newcastle!

Mark29