champo Mark29

Ma este 20:45-től az Oakwell stadionban, a Barnsley FC vendégeként lép pályára a Newcastle United. A cél egyértelmű. A bajnokságot jól kezdő, de az utóbbi időben látványosan visszaeső hazaiakat is le kell győzni. A csapatot mindenképpen segíteni fogja, hogy 6000 vendég szurkoló lehet jelen a stadionban, amiért dícséret illeti a Barnsley vezetőségét. Hajtás után harangozás.

 

 

Némelyik klub 1500-2000 jegyet biztosít csak, holott legalább 3000 vendég szurkoló befogádására is lehetőség lenne. Ez hozzáállás kérdése. A Barnsleynál úgy döntöttek, hogy mivel az egyértelmű, hogy nekik ez lesz a legnagyobb érdeklődésre számot tartó hazai meccsük, rámennek a nagyobb bevételre, hangulatra, élményre. Akár az eredény kárára is. Ugyanis a 6000 geordie valószínűleg olyan hangulatot teremt majd, hogy nem érzik magukat idegenben a srácok.

champo Mark29

Ami biztos, hogy a szeptember hónap gólját szerző Adam Armstrong nem lép pályára ma este, az ő kölcsönszerződésében ugyanis szerepel, hogy nem játszhat a Newcastle ellen. A fiatal támadó egyébként janurában elvileg visszatér a kerethez, habár elnézve Gayle formáját, nyugodtan maradhat tavasszal is kölcsönben. Főleg, ha addig Mitrovic is felveszi a ritmust, Murphy meg felgyógyul a sérüléséből.

champo Mark29

Apropó Dwight Gayle. A 26. születésnapját pont tegnap ünneplő csatár már kilenc gólnál jár, egész egyszerűen ellenállhatatlan párost alkotnak Jonjo Shelveyvel. Szükség lesz rájuk ma este is, mert idegenben nem túl vényes a mérlegünk a Barnsley ellen. Az összesen lejátszott 19 mérkőzésen 3 győzelem, 8 döntetlen és 8 vereség a mérleg. Tegyük hozzá gyorsan, hogy az utolsó vereség az 1992/1993-as szezonból való. Ha pedig hozzávesszük a hazai találkozókat is, akkor még jobb az összkép. 41 meccsen a klucsfontosságú számok: 18-12-11. Viszont most nem otthon játszunk, ezért is lesz nagy szerepe a 6000 vendég drukkernek.

champo Mark29

Fent látható a legutóbbi, Brentford elleni kezdő. Tekintve, hogy kedd-szombat ritmusban mennek a meccsek, valószínűleg lesznek változások. A vírusfertőzéssel bajlódó Mbemba és Ritchie már hétvégén játszani akartak, de az ovros az utolsó pillanatban közbeszólt. Főleg a skót szélső rágta Benítez fülét. Daryl Murphy is közel a visszatéréshez, de valószínűleg ő csak hétvégén (pont volt csapata, az Ipswich ellen) lesz bevethető. Teljes edzésmunkát végez Rob Elliott is, akinek a manager szerint még 2-3 hét kell, mire játszhat. Változtatások várhatóak, hogy mennyi, és hogy hogyan muzsikál az átalakított csapat, azt majd meglátjuk.

Illetve maximum meghalljuk, mert megint nem lesz semmilyen tv közvetítés, csak a BBC rádio. A Tippversenyt töltsétek. 

Hajrá Newcastle!

Mark29