A mai nap hivatalosan is a klub játékosa lett Miguel Almirón, aki az Atlanta Unitedtől érkezett a csapathoz. A paraguayi középpályás 27 millió dollárért (21,6 millió font) érkezett a csapathoz, és ezzel a klub történetének a legdrágább igazolása lett, Michael Owen (16,8 millió font) 2005-ös átigazolási díját megdöntve.

 

Almirón eddig 12 alkalommal lépett pályára hazája (Paraguay) válogatottjában. Az előző idényben 13 gólig, és 13 gólpasszig jutott az Atlanta Unitedben, MLS-kupa győzelemhez juttatva  a csapatát.

A nufcTV-nek a következőket mondta az átigazolás létrejötte után:

"Nagyon boldog vagyok, és örülök annak, hogy már az új csapattársaimmal is találkozhattam.

A bajnokság nagyon versenyképes, ez egy nagy történelmű klub, és Rafa Benítez volt a legfőbb oka annak, hogy most itt vagyok.

Azt hiszem, ez egy nagy, és szép felelősség, hogy ennyi pénzt fizettek ki értem. Megpróbálom a lehető legjobbamat nyújtani a pályán ahhoz, hogy visszatörlesszem a klubnak azt a bizalmat, amelyet belém vetett."

Rafa Benítez  a következőket mondta róla:

"Egy ideje már nyomon követtük Miguel Almirónt, és láttuk, hogy ő egy olyan játékos, aki remekül érzi magát a csatár mögötti poszton. Olyan játékos, aki képes gólokat szerezni és gólpasszokat adni.

Tudjuk, hogy az MlS és a Premier League között különbség van. De úgy gondoljuk, hogy ő képes lesz arra, hogy azt a teljesítményt hozza majd itt is, amire szükségünk van, és amit várunk tőle."

A vele való beszélgetésem után elmondatom, hogy egy igazán koncentrált, jól teljesíteni akaró játékosról beszélhetünk a személyében. Sikeres akar lenni, gólokat akar szerezni, és gólpasszokat adni."

Az MLS-ben nyújtott teljesítménye valóban jó volt - ő volt az egyik legjobb játékos ebben az évben - és remélhetőleg nagyobb minőséget tud majd adni nekünk a támadó harmadban. 

Örülök annak, hogy a színfalak mögötti kemény munka pozítivan ért véget. Köszönöm mindenkinek az erőfeszítéseit az átigazolásáért."

Sok sikert Almirónnak a csapatnál!