Ahogy közeledik a januári átigazolási időszak, úgy fognak egyre több és több nevet bedobni a sajtóban, mint lehetséges erősítés a csapat számára. A keretre egyébként is ráférne az erősítés, az már más kérdés, hogy Mike Ashley (már ha még ő lesz akkor is az elnök, erre van nagyobb esély) mennyit fog áldozni erre a célra januárban?

 

Na de  most vegyük ki górcső alá azokat  a játékosokat, akiknek a nevét többször is (az elmúlt napokban is) lehetett olvasni a sajtóban, illetve többször is megfigyelt a klub.

Miguel Almirón (Atlanta United, 24 éves, középpályás)

Arról, hogy a paraguayi játékos iránt érdeklődünk, számtalan alkalommal lehetett olvasni a sajtóban.

Almirón nemrégiben lett kupa győztes az Atlanta Uniteddel az MLS-ben, és korábban arról szóltak a fámák, hogy már meg is egyeztünk az amerikai klubbal az átigazolásáról.

Ezt azonban tegnap a 'Sky Sports'-nak cáfolta az Atlanta United elnöke, Darren Eales:

"Amennyiben nem kapunk komoly ajánlatot érte, nem gondolkozunk el az eladásán. Az ajánlatnak legalább 3-as számmal kell kezdődnie ahhoz, hogy megfontoljuk az elfogadását."

Magyarul legalább 30 millió körüli összeget szeretnének kapni érte. Ashleyt ismerve búcsút is inthetünk ennek a transzfernek?

Ritsu Doan (Groningen, 20 éves, szélső)

A Groningen mindkét szélen bevethető, Japán válogatott középpályása is ott van a jelöltek között a csapat megerősítésére a januári átigazolási időszakban.

Doan az előző idényben összesen 10 gólig jutott a Groningben (akkor még kölcsönjátékosként a Gamba Osakatól), az idei szezonban pedig 4 gól és 2 gólpassz a mérlege a holland klubnál. Az össz statisztikát tekintve: 44 mérkőzésen, 14 gól és 6 gólpassz a mérlege.

 A játékos árát a 'transfermarkt' 2,5 millió fontra saccolja.

Doant egyébként behívták az Ázsiai játékokra a Japán válogatottba. Így amennyiben leigazolná őt a klub, úgy januárban (még) nem számíthatna Benítez a játékára. Egyébkénta a szarkák keretéből Ki és Muto is ott lesznek a tornán.

Andreas Samaris (Benfica, 29 éves, középpályás)

A klub már tavaly is szerette volne leigazolni a Benfica görög középpályását, azonban akkor meghiúsult a transzfer. Benítez azonban azóta sem mondott le a leigazolásáról, a klub a hírek szerint januárban újabb ajánlatot fog tenni érte.

A transzfert elősegítheti, hogy Samarisnak a nyáron lejár a szerződése a portugál klubnál. Így amennyiben a liszaboniak szeretnének még pénzt látni belőle, abban az esetben januárban túl kellene adniuk rajta.

Samaris a hírek szerint a PL-be vágyik, rajtunk kívül a Southampton érdeklődik élénken iránta.

Andreas eddig 33 alkalommal lépett pályára a görög válogatottban, a Benficában pedig 141 mérkőzésen 3 gól és 7 gólpassz a mérlege. 

Valamelyik játékosnak örülnél közülük? Vagy mind a hármat elfogadnád?

Hajrá Newcastle!

Gyula4